Dokumentarni film Govori da bih te video na festivalu IDFA 

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Nov.2019, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dokumentarni film "Govori da bih te video" na festivalu IDFA 

Dugometražni dokumentarnifilm rediteljke i producentkinje Marije Stojnić i producenta Miloša Ivanovića, "Govori da bih te video"premijerno će prikazan u petak, 22. novembra, na prestižnom festivalu IDFA 2019 u Holandiji.

"Govori da bih te video" istražuje zvučne krajolike Radio Beograda, jedne od najstarijih radio stanica u Evropi, i višedecenijskog kulturnog svetionika grada. Kroz sinesteziju reči, šumova, muzike, tišine i svetla, film nas uvodi u svet radiofonskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zvuka koji čini da se sećamo, osećamo promišljamo i razumemo svet i sebe.

Scenaristkinja i rediteljka ovog dugometražnog dokumentarnog ostvarenja je Marija Stojnić, koja je, uz Miloša Ivanovića, radila produkciju filma. Dušan Grubin je direktor fotografije, a iza montaže filma stoje Kristina Poženel i Ivan Vasić. Dizajn zvuka za film potpisuje Ivan Zelić. Koproducenti su filmska kuća Set Sail Films i Vanja Jambrović i Tibor Keserza Restart.

Projekat je podržan od strane Filmskog centra Srbijena konkursima za razvoj i produkciju, Eurimages-a,("Euroimages Lab Project Award"), Filmskog Instituta Doha 2018, za post-produkciju, a film je podržala i finska medijska kuća, YLE.

Poster za film delo je umetnika Konstantinosa Frangoulisa, za marketinšku agenciju Asterisk* is Grčke.

Premijera filma pred domaćom publikom biće sledeće, 2020. godine, a o svim detaljima i dešavanju, domaća publika biće blagovremeno obaveštena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Govori da bih te video na IDFA

Izvor: SEEcult.org, 13.Nov.2019

Dugometražni dokumentarni film “Govori da bih te video” rediteljke Marije Stojnić, koji istražuje zvučne krajolike Radio Beograda, jedne od najstarijih radio stanica u Evropi, biće premijerno prikazan 22. novembra na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma u Amsterdamu (IDFA). Film “Govori...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.