Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Maj.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danijel Dej Luis igra u mjuziklu sa Penelopom Kruz, Marion Kotijar, Sofijom Loren, Nikol Kidman i Džudi Denč

NJUJORK - Britanski glumac nagrađen „Oskarom" Danijel Dej Luis pregovara o glavnoj ulozi u filmskoj adaptaciji pozorišnog mjuzikla "Devet" u režiji Roba Maršala, piše dnevnik "Varajeti".

Dej Luis bi trebalo da igra lik Gvida Kontinija umesto Španca Havijera Bardema, koji je odustao od uloge zbog isrpljenosti.

U filmu, čije snimanje počinje na jesen, Kontini je čuveni režiser koji upada u privatnu i profesionalnu krizu pokušavajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da napravi ravnotežu između svih žena u svom životu.

Fatalne žene će igrati Penelopa Kruz, Marion Kotijar, Sofija Loren, Nikol Kidman i Džudi Denč.

Pozorišni mjuzikl inspirisan je Felinijevim filmom "Osam i po". Majkl Tolkin je adaptirao scenario, koji je pre smrti preradio Entoni Mingela.

Danijel Dej-Luis dobio je prvog Oskara za film "Moje levo stopalo" iz 1989. godine, a drugog ove godine za "Biće krvi".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.