Bitefov otvoreni čas – koje teme zanimaju mlade

Izvor: RTS, 13.Sep.2019, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bitefov otvoreni čas" – koje teme zanimaju mlade

Festival Bitef je ove godine organizovao i edukativni program za mlade. Jedna od tribina održana je u prvoj beogradskoj gimnaziji, a govornici su se bavili društvenim temama i problemima srednjoškolaca i studenata.
U okviru strategije za negovanje i izgradnju nove publike, realizovan je projekat "Bitefov otvoreni čas".

Vršnjačko nasilje, društvene mreže, seksualna različitost, zaštita >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i nasilje, migranti su neke od tema o kojima se govorilo na tribini "Bitef i svet oko nas", a sve to na osnovu predstava koje će biti izvedene na 53. festivalu.
Posećujemo srednje škole i fakultete i razgovaramo sa mladim ljudima o pozorištu, umetnosti pokušavajući da sa jedne strane promovišemo Bitef i senzibilišemo mladu publiku za ovaj festival, ali i za projekte Bitef teatra i da čujemo kako oni gledaju na svet, šta očekuju od pozorišta, umetnosti i šta bi voleli da gledaju", rekao je Filip Vujošević, dramaturg.
Projekat je podržao i mladi glumac Slaven Došlo.
Mene su pozvali kao nekog ko je učestvovao već u Bitefovim produkcijama. Da malo pričam sa nekim novim mladim ljudima o temama koje njih zanimaju i da na taj način otvorimo dijalog. I da prosto kroz jednu platformu Bitef, koja je posvećena savremenim tendencijama, a samim tim i problemima koji su nekako aktuelni, popričam upravo sa grupom koju to najviše zanima, a to su mladi", istakao je Došlo.
53. Bitef festival pod sloganom "Počnimo ljubav iz početka" održaće se od 17. do 26. septembra, a publika će imati priliku da pogleda 12 predstava iz devet zemalja iz celog sveta.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.