Izvor: RTS, 25.Sep.2023, 07:24

Падавине широм Србије – у Београду пало 60 литара кише, у Шиду ускоро нормализација снабдевања струјом

Киша која је почела синоћ, падала је током ноћи и јутра у већем делу земље. У Београду пало 60 литара кише по метру квадратном. На подручју Шида без струје више од 10.000 мерних места. До краја дана очекује се потпуна нормализација снабдевања струјом на том подручју. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Неки потрашачи су већ добили струју. Сектор за ванредне ситуације интервенисао током ноћи једанаест пута на отклањању последица невремена.
Киша која је почела синоћ, наставила је да пада током ноћи и јутра у већем делу земље. Облачно без кише било је само на југу и истоку Србије.
Прошле ноћи било је пљускова у Шумадији, Срему, Банату, Поморављу и на истоку земље.
У Београду је за четири сата пало 40 литара кише по метру квадратном. Саобраћај је био отежан због воде која се задржавала на путевима.
Прогностичари за данас најављују постепен престанак падавина и делимично разведравање.
Ситуација на подручју Шида се нормализује. Око 80 одсто домаћинстава је добило струју после снажног невремена које је погодило тај део земље протеклог викенда.
Проблем са водоснабдевањем је решен. Отклањају се кварови на три далековода које је оборио јак ветар.
Екипе Електромрежа Србије су на терену и покушавају да у што подигну далеководе како би се нормализовало снабдевање струјом.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.