Izvor: RTS, 13.Sep.2023, 10:20

Председник и министри доручковали по бољим ценама

Председник Србије Александар Вучић објавио је видео-снимак са производима који се од данас продају по нижим ценама и најавио да ће од следеће недеље још најмање десет производа бити знатно јефтинији.
Како је Вучић навео, министри Синиша Мали и >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Томислав Момировић купили су пола килограма паризера, два литра јогурта, два хлеба "сава", две кесе и мајонез и да је укупна цена тих производа 585 динара.
"Цена овог паризера је по килограму чак 140 динара јефтинија и веома сам срећан због тога што смо успели то за нешто што народ воли да једе, нешто на чему смо сви ми одрасли, нешто што ја и данас често једем, посебно у авиону када идем у иностранство, тражим да ми направе сендвич баш од оваквог паризера", рекао је Вучић.
Додао је да "сви у Србији знају ко има рачуне у иностранству и ко те рачуне нити је имао, нити ће икада имати".
"Ово сам урадио, моја идеја дакле, а моји пријатељи су прихватили, да бисмо показали модус лагања, а то је да сваки дан измислите нову лаж и није важно колико је претходна лаж била глупа, колико је пута демантована. Ви се нећете обазирати сутра на ту лаж, него ћете наставити са новим лажима", навео је председник.
Додао је да су многи рекли да "не сме да поједе паризер јер је лошег квалитета".
"А када смо рекли да ћемо то да урадимо, онда се сва граја подигла и паризер им постаје архетип политичког непријатеља и онда кажу како немамо право да то једемо. И тако је у свим другим областима, једна лаж другу сустиже и можете сваки дан да одговарате, сутра ће бити следећа лаж и тако сваког боговетног дана", рекао је Вучић.
Истакао је да ће следеће недеље цене бити снижене за још најмање десет производа.
"Оно што је важно за људе то је да им најавимо да ћемо следеће недеље још најмање десет производа показати људима који ће имати значајно снижење. Желимо да сузбијемо инфлацију баш сада када значајно повећавамо плате и пензије. Желимо да покажемо бригу за обичне људе, али и да људи разумеју како функционишу измишљотине оних који ништа не раде по цео дан, осим што имају времена да измишљају и вређају друге људе", истакао је Вучић.
На крају снимка су председник Србије и министри направили сендвич са мајонезом и паризером.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.