U subotu počinje Košarkaška liga Srbije

Izvor: RTS, 09.Okt.2009, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U subotu počinje Košarkaška liga Srbije

Utakmicama prvog kola sutra počinje prvenstvo u Košarkaškoj ligi Srbije, u kojoj će se takmičiti 14 ekipa.

Uvodne utakmice igraju se od 18 sati u Novom Sadu, gde Vojvodina Srbijagas dočkuje Mega Vizuru iz Beograda, odnosno u Kruševcu, gde će se Napredak sastati sa OKK Beogradom.

U 19 sati, Borac u Čačku igra sa Novim Sadom, dok od 19.30 Metalac u Valjevu dočekuje Tamiš Petrohemiju iz Pančeva.

U nedelju su na programu tri utakmice: Mašinac - Proleter >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Naftagas u Kraljevu (19), Ergonom - Sloga u Nišu (19) i Radnički Basket - KG 06 u Beogradu (20).

U sezoni 2009/2010. Košarkaška liga Srbije nema generalnog sponzora s obzirom na to da je komapnija Svislajon Takovo otkazala saradnju, pa će, shodno odluci direktorijuma klubova, ekipe ponovo same snositi troškove puta i službenih lica (sudija i delegata).

Finansijske teškoće su pritisle i mnoge ekipe tako da je novosadski Radnički Invest inženjering istupio iz KLS, a zamenio ga je beogradski Radnički Basket za koji će igrati mladi tim FMP-a iz Železnika. Beogradske ekipe Mega i Vizura, koja je prošle sezone ispala iz KSL, spojile su su, Ergonom iz Niša se konsolidovao u poslednjem trenutku, kao i KG 06, čije su ime Radnički preuzeli Lajonsi iz Vršca, koji se takmiče u Jadranskoj ligi igrajući u Kragujevcu. 

Procena stručnjaka je da će do poslednjeg kola biti neizvesna borba za vrh pošto tri ekipe idu u Superligu Srbije, ali i za opstanak.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.