Požar u kruševačkoj fabrici: Sprečeno širenje vatre

Izvor: B92, 22.Okt.2019, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar u kruševačkoj fabrici: Sprečeno širenje vatre

Kruševac -- U kruševačkom preduzeću "Bin komerc" u pogonu za proizvodnju ksantata izbio je požar koji je intervencijom vatrogasaca ugašen.

Povređenih i stradalih nije bilo, saopšeno je danas.

Prema navodima Odeljenja za vanredne situacije Kruševca požar je izbio juče popodne u pogonu ksantata, usled isticanja ugljendisulfida.

Požarom je bila zahvaćena krovna konstrukcija, oko 200 metara kvadratnih i prozori sa strane postrojenja, a intervenisalo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je 13 vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila i požar je ugašen u 17.35, navedeli su u izveštaju Odeljenja za vanredne situacije.

"Sprečeno je njegovo širenje na preostali deo objekta površine od oko 650 kvdarata. Nije bilo stradalih i povređenih", dodaje se u izveštaju.

Direktor kruševačkog ogranka preduzeća "Bin komerc" Bojan Cvetković rekao je agenciji Beta da je reč o požaru izazvanom kvarom na elektroinstalacijama, da nije bilo povedjenih te da materijalna šteta iznosi izmedju 5.000 i 10.000 evra i da je veći deo pogona već saniran.

Povodom neprijatnih mirisa koji su se pre izvesnog vremena osetili u Kruševcu, Cvetković je rekao da je ; u "Bin komerc" dolazila ekološka inspekcija i naveo da su rezultati tada pokazali da su svi pokazatelji u granicama predvidjenim Zakonom o zaštiti životne sredine.

Beogradska firma "Bin komerc" je kupila deo nekadašnje hemijske industrije "Župa" i bavi se proizvodnjom ksantata te utakanjem hlora.

U Kruševcu zapošljava oko 80 radnika, a u Beogradu 20.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Požar u kruševačkoj fabrici, sprečena nesreća

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2019

U preduzeću "Bin komerc" d.o.o. u Kruševcu, nekadašnjoj Hemijskoj industriji "Župa", došlo je do isticanja ugljen-disulfida u pogonu ksantata, što je izazvalo požar u pogonu...Povređenih nije bilo, a plamen koji je u nedelju popodne zahvatio krovnu konstrukciju i prozore na postrojenju ugasili...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.