Požar u kruševačkoj fabrici: Sprečeno širenje vatre

U kruševačkom preduzeću "Bin komerc" u pogonu za proizvodnju ksantata izbio je požar koji je intervencijom vatrogasaca ugašen.

Izvor: B92

Utorak, 22.10.2019.

11:33

Požar u kruševačkoj fabrici: Sprečeno širenje vatre
Ilustracija: Depositphotos/ Kesu01

Povređenih i stradalih nije bilo, saopšeno je danas.

Prema navodima Odeljenja za vanredne situacije Kruševca požar je izbio juče popodne u pogonu ksantata, usled isticanja ugljendisulfida.

Požarom je bila zahvaćena krovna konstrukcija, oko 200 metara kvadratnih i prozori sa strane postrojenja, a intervenisalo je 13 vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila i požar je ugašen u 17.35, navedeli su u izveštaju Odeljenja za vanredne situacije.

"Sprečeno je njegovo širenje na preostali deo objekta površine od oko 650 kvdarata. Nije bilo stradalih i povređenih", dodaje se u izveštaju.

Direktor kruševačkog ogranka preduzeća "Bin komerc" Bojan Cvetković rekao je agenciji Beta da je reč o požaru izazvanom kvarom na elektroinstalacijama, da nije bilo povedjenih te da materijalna šteta iznosi izmedju 5.000 i 10.000 evra i da je veći deo pogona već saniran.

Povodom neprijatnih mirisa koji su se pre izvesnog vremena osetili u Kruševcu, Cvetković je rekao da je ; u "Bin komerc" dolazila ekološka inspekcija i naveo da su rezultati tada pokazali da su svi pokazatelji u granicama predvidjenim Zakonom o zaštiti životne sredine.

Beogradska firma "Bin komerc" je kupila deo nekadašnje hemijske industrije "Župa" i bavi se proizvodnjom ksantata te utakanjem hlora.

U Kruševcu zapošljava oko 80 radnika, a u Beogradu 20.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: