Požar u kruševačkom Bin komercu

Izvor: RTS, 22.Okt.2019, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar u kruševačkom "Bin komercu"

Kruševačko privatno preduzeće "Bin komerc d.o.o." juče popodne zahvatio je požar, saopštili su nadležni. U požaru niko nije povređen.
Odeljenja za vanredne situacije Grada Kruševca saopštilo je da je juče u 15. 25 časova izbio požar u privatnom preduzeću koje se bavi proizvodnjom flotacijskih reagenasa.
Požar u pogonu ksantata, kako se navodi u saopštenju, izbio je zbog isticanja ugljendisulfida.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Požarom je bilo zahvaćeno oko 200 kvadrata krovne konstrukcije, kao i prozori sa strane postrojenja.
U gašenju požara učestvovalo je 13 vatrogasaca-spasilaca sa sedam vatrogasnih vozila. Požar je ugašen posle dva časa.
Sprečeno je širenje požara na preostali deo objekta površine 650 kvadratnih metara.
Kompanija "Bin komerc d.o.o.", iz koje su se pre mesec dana gradom širili neprijatni mirisi koji podsećaju na hemijska isparenja, nalazi na delu lokacije nekadašnje Hemijske industrije "Župa".
Od odgovornosti za širenje neprijatnih mirisa ogradili su se rukovodstvo i zaposleni u kompaniji HI "Župa", koja je takođe u privatnom vlasništvu, a koja se bavi proizvodnjom pesticida i plavog kamena.
Ta kompanija sa "Bin Komercom" deli kompleks nekadašnjeg kruševačkog industrijskog giganta.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POŽAR U KRUŠEVCU: Gorelo preduzeće, gasilo ga 13 vatrogasaca!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2019

Požarom je bilo zahvaćeno oko 200 kvadrata krovne konstrukcije, kao i prozori sa strane postrojenja..Кruševačko privatno preduzeće "Bin komerc d.o.o." juče popodne zahvatio je požar, saopštili su nadležni. U požaru niko nije povređen...Odeljenja za vanredne situacije Grada Кruševca saopštilo...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.