Kruševljani zabrinuti, sve više mladih devojaka u kandžama makroa!

Izvor: BKTV News, 10.Avg.2017, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kruševljani zabrinuti, sve više mladih devojaka u kandžama makroa!

Najvidljiviji oblik "prodaje ljubavi" svakako je ulična prostitucija. Zato je portal "RasinaPress. Info" odlučio da istraži kakva je situacija u Kruševcu i napravi seriju istraživačkih tekstova vezanih za "najstariji zanat na svetu".

Ulična prostitucija u Kruševcu odvija se na dve lokacije. Prema saznanjima prva lokacija nalazi se kod Železničke stanice, a druga na izlazu iz Kruševca kod mosta u Bivolju.

"Hoćemo da radimo" - slogan nezaposlenih prodavačica >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << ljubavi koje izgovaraju maltene svakom muškom prolazniku, dižu noge i skaču na automobile koji prlaze.

Ulične prostitutke dolaze iz najnižih društvenih slojeva i, u većem broju su romske nacionalnosti. Primetno je da se poslednjih godina to menja, tako da je na ulicama prisutan i sve veći broj prostitutki srpske nacionalnosti.

Opšta nemaština, koja vlada u poslednjih 20 godina, dovela je do moralnog posrnuća.

Radno vreme "kraljicama trotoara" određuje mrak. Sa prvim mrakom počinje i radno vreme. Noćne dame svoje usluge pružaju u automobilima i kamionima svojih mušterija, a cena usluge se kreće od 10 do 40 evra u zavisnosti od toga koji je tip usluge. Primećeno je zadržavanje određenog broja kamiona sa teritorije Kosova i Metohije kao i veći broj automobila inostranih tablica.

Obećanja koja se dobijaju od strane primamljivih budućih "poslodavaca" završavaju se uglavnom tragično. Devojke bivaju primorane na uličnu prostituciju, a u većini slučajeva su to devojke starosti do 25 godina.

Prema nezvaničnim podacima u Kruševcu ima oko desetak uličnih prostitutki.

Postoje i pojedinačni slučajevi ulične prostitucije u kojem "noćna dama" radi samostalno bez "poslodavaca", a kao glavni razlog bavljenja prostitucijom navode tešku porodičnu materijalnu situaciju i bolest članova porodice, pa na ovaj način žele da pomognu i omoguće nabavku lekova i zdravstvenu zaštitu.

Proteklih godina primećeno je da se uspostavila saradnja između "makroa" iz različitih gradova, a najveća saradnja je sa Beogradom. Ona im omogućava da razmenjuju noćne dame, tako da je na uličnoj seks pijaci u Kruševcu primećen i određen broj prostitutki iz Beograda - saznaje portal "RasinaPress.Info".

Odlazak devojaka u druge gradove je, i te kako primetan.

U našem zakonodavstvu odavanje prostitucije je prekršajno delo iz Zakona o javnom redu i miru. Sankcija je novčana kazna ili kazna zatvora u trajanju do mesec dana.

Za razliku od svojih "dama", makroi podležu krivičnom gonjenju jer je posredovanje u vršenju prostitucije krivično delo, za koje je zaprećena zatrvorska kazna u trajanju do tri godine. Identitet makroa je uglavnom poznat policiji, ali nije u svakom treutku moguće obezbediti neophodne dokaze za sud.

Činjenica je da su zakonodavne vlasti poslendnjih godina uložile značajan napor kao i lokalna samouprava po ovom pitanju, ali je i istina da je to nedovoljno.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.