Kruševljani u Narodnom pozorištu

Izvor: B92, 23.Mar.2011, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kruševljani u Narodnom pozorištu

Kruševačko pozorište gostovaće 26. marta na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu sa predstavom "Put oko sveta" Branislava Nušića, u adaptaciji i režiji Juga Radivojevića.

Kako je istaknuto u najavi iz nacionalnog teatra, tog dana navršiće se vek od praizvođenja ovog Nušićevog komada u Narodnom pozorištu u Beogradu u režiji Čiča Ilije Stanojevića.

U predstavi Kruševačkog pozorišta uloge tumače Milorad Mandić Manda (Jovanča >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Micić), Ljiljana Stjepanović (Juliška), Milija Vuković (Čovek s nogom), Nebojša Vranić (Detektiv), Dejan Tončić (Brica), Bojan Veljović (Persijanac), Fuad Tabučić (Opštinki izaslanik), Toma Trifunović (Toma) i Biljana Nikolić (Persa, La-lo).

Predstava je premijerno izvedena 30. oktobra 2010. godine u Kruševcu, a pre nekoliko dana je otvorila i Dane komedije u Jagodini.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vek praizvedbe Puta oko sveta

Izvor: SEEcult.org, 23.Mar.2011

Kruševačko pozorište gostovaće 26. marta na Velikoj sceni Narodnog pozorišta komedijom “Put oko sveta” Branislava Nušića, u adaptaciji i režiji Juga Radivojevića, klasičnog teksta koji je prvi put izveden pre sto godina. Vek od praizvođenja tog Nušićevog komada u Narodnom pozorištu...

Nastavak na SEEcult.org...

Kruševačko pozorište gostuje u Narodnom pozorištu

Izvor: NC magazin, 23.Mar.2011

..Kruševačko pozorište gostovaće u subotu, 26. marta u 20h, na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, sa čuvenom komedijom  Branislava Nušića "Put oko sveta", u adaptaciji i režiji Juga Radivojevića...Tog dana obelažava se jedan poseban jubilej: 100 godina od praizvođenja ovog...

Nastavak na NC magazin...

Kruševljani gostuju u Narodnom pozorištu

Izvor: Rasina.net, 24.Mar.2011, 10:50

Kruševačko pozorište gostovaće 26. marta na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu sa predstavom "Put oko sveta" Branislava Nušića, u adaptaciji i režiji Juga Radivojevića, najavljeno je iz nacionalnog pozorišta.

Nastavak na Rasina.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.