Kruševac: Krivična prijava zbog trovanja pasa

Izvor: Radio 021, 06.Avg.2014, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kruševac: Krivična prijava zbog trovanja pasa

Organizacija za zaštitu i prava životinja ORPAK, podnela je javnom tužilaštvu u Kruševcu krivičnu prijavu protiv nepoznate osobe koja je u noći između subote i nedelje otrovala šest pasa u Ćićevcu.

"Javnom tužilaštvu u Kruševcu i Odeljenju za veterinu Ministarstva poljoprivrede podneli smo prijave i protiv Komunalne inspekcije u Ćićevcu kao i predsednika opštine jer nisu reagovali na pozive građana da izađu i uklone mrtve pse sa ulice, pa su tela pasa stajali na ulici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << duže od 24 sata i tako predstavljali opasnost po zdravlje građana", rekla je za predsednica ORPAK-a Lela Bucek.

U ORPAK-u sumnjaju da je pse otrovala ista osoba koja je to činila nekoliko puta u prethodnih godinu dana. Dva leša otrovanih pasa pronađena su u nedelju na autobuskoj stanici u Ćićevcu a još četiri u obližnjem parku, na železničkoj stanici i na ulici.

Radnici komunalnog preduzeća su leševe pasa u ponedeljak pre podne stavili u džakove koje su dan kasnije predati Zoo službi JKP "Kruševac".

U Opštini Ćićevac ističu da leševe pasa nisu mogli da sklone sa ulice u nedelju jer tog dana nisu radile inspekcijske službe i komunalno preduzeće "Razvitak".

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.