Podnete krivične prijave protiv osobe koja je otrovala šest pasa u Ćićevcu

Izvor: 24sata, 06.Avg.2014, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podnete krivične prijave protiv osobe koja je otrovala šest pasa u Ćićevcu

Organizacija za zaštitu i prava životinja ORPAK, podnela je javnom tužilaštvu u Kruševcu krivičnu prijavu protiv nepoznate osobe koja je u noći izmedju subote i nedelje otrovala šest pasa u Ćićevcu.

- Javnom tužilaštvu u Kruševcu i Odeljenju za veterinu Ministarstva poljoprivrede podneli smo prijave i protiv Komunalne inspekcije u Ćićevcu kao i predsednika opštine jer nisu reagovali na pozive gradjana da izađu i uklone mrtve pse sa ulice, pa su Leševi pasa su stajali >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << na ulici duže od 24 sata i tako predstavljali opasnost po zdravlje građana - rekla je za agenciju Beta predsednica ORPAK-a Lela Bucek.

U ORPAK-u sumnjaju da je pse otrovala ista osoba koja je to činila nekoliko puta u prethodnih godinu dana.

Dva leša otrovanih pasa pronađena su u nedelju na autobuskoj stanici u Ćićevcu a još četiri u obližnjem parku, na železničkoj stanici i na ulici.

Radnici komunalnog preduzeća su leševe pasa u ponedeljak pre podne stavili u dzakove koje su dan kasnije predati Zoo službi JKP "Kruševac".

U Opštini Ćićevac ističu da leševe pasa nisu mogli da sklone sa ulice u nedelju jer tog dana nisu radile inspekcijske službe i komunalno preduzeće "Razvitak".

- Početkom maja platili smo firmi 'Avenija MB' iz Vrnjačke Banje 100.000 dinara za humano uklanjanje pasa sa ulica. Uhvatili su samo 26 pasa iako ih ima mnogo više. Građani su saznali za akciju i lutalice sklonili u dvorišta a potom ih pustili na ulicu. Naša koleginica iz opštinske uprave hrani tri, četiri psa koji u centru Ćićevca napadaju prolaznike - kazao je za Betu načelnik Komunalne inspekcije u Ćićevcu Dejan Stojanović.

Stojanović je istakao da se prošle sedmice lokalnim vlastima javio momak koga su psi lutalice napali u blizini Doma zdravlja. Opština Ćićevac će morati iz budžeta da plati štetu i vlasniku domaćinstva iz sela Pojate kome su psi lutalice nedavno zaklali tri ovce.

Nastavak na 24sata...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krivična prijava trovaču pasa

Izvor: B92, 06.Avg.2014

Ćićevac -- Organizacija za zaštitu i prava životinja ORPAK podnela je krivičnu prijavu protiv nepoznate osobe zbog trovanja 6 pasa u Ćićevcu u noći između subote i nedelje.."Javnom tužilaštvu u Kruševcu i Odeljenju za veterinu Ministarstva poljoprivrede podneli smo prijave i protiv Komunalne...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.