KRUŠEVAC NA NOGAMA, SAD JE RED NA SRBIJU Katarina ima jednu šansu da sačuva život, pomozimo joj

Izvor: Blic, 13.Jun.2016, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRUŠEVAC NA NOGAMA, SAD JE RED NA SRBIJU Katarina ima jednu šansu da sačuva život, pomozimo joj

Čitav Kruševac se “digao na noge” kako bi se u što kraćem roku prikupilo 55.000 evra za operaciju Katarine Ilić (21) u Turskoj, studentkinje iz Čitluka kojoj je dijagnostikovana retka vrsta tumora na jetri.

Svojim dirljiv, emotivnim postom na Fejsbuk profilu Katarina je pokrenula Kruševljane da pokažu svoju lepšu, humaniju stranu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
- Preko noći život mi se pretvorio u pakao. Od obične, normalne i zdrave osobe, postala sam osoba okružena lekovima, bolnicama, lažnim nadama, osoba koja se bori za ono najvrednije – život. …Ja ne želim da ostavim ljude koje volim, ja želim da živim. Vreme je moj najveći neprijatelj. … Bojim se da ne zakasnim. Nisam spremna da ostavim ljude koje volim - napisala je Katarina.

Ova krhka ali ratnički hrabra studentkinja Visoke hemijsko-tehnološke škole prve tegobe je osetila septembra 2014. godine. Marta prošle godine na ultrazvučnom pregledu na jetri je primećeno strano telo veličine muške šake. Dva meseca kasnije urađena joj je embolizacija na Prvoj hirurškoj klinici u Beogradu koja nije dala rezultata.

- U septembru je počela da prima hemioterapiju i Nišu. Primila je šest terapija ali poslednje dve su bile bez efekta. Krajem marta stanje joj se naglo pogoršalo. Dobila je visoku temperature, nije mogla ništa da jede. Lekari su nam rekli da tumor raste i da terapije nisu dale rezultate. – kaže Sanja, Katarinina majka.

Ilići su preko poznanika saznali da svetski poznati stručnjak za transplataciju jetre dr Remzi Emiroglu dolazi u Beograd. I mejlom su mu poslali Katarininu dokumentaciju i zakazali konsultacije.

- Pre deset dana Katarina je bila na pregledu u Turskoj. Radili su joj skener čitavog tela i nigde nisu primetili metastaze. Radi se o “tumoru sa dobrim prognozama”, kako kaže doktor. Garantuje uspešno lečenje jer se tumor tretira radiokativnom supstancom. Kada se smanji sledi operacija koja je manje komplikovana i znatno jeftinija – objašnjava Sanja.

Za operaciju u Turskoj hitno je potrebno 55.000 evra. Katarinini roditelji, Sanja i Dobrica, do sada su uspeli da prikupe oko 20.000 evra.

Novac za lečenje Katarine Ilić moguće je uplatititi na namenski žiro račun njenog oca Dobrice Ilića, broj 355-3200506578-77.

- Veliku pomoć i podršku dobili smo u Čitluku. Ljudi su davali poslednji dinar iz kuće. U sredu će u Zakićevoj ulici biti organizovane žurke u tri kafića a u utorak uveče humanitarnu utakmicu odigraće vaterpolisti Rasine i Goča. Moja firma Boss komapni je dala 250.000 dinara, “Segola” 50.000 dinara. Javljaju se mnogi sa željom da pomognu. Verujem da ćemo uspeti da sakupimo traženu sumu a veoma bitan faktor je vreme. Jako je važno da se taj novac sakupi što pre jer je Katarini svakim danom sve teže. Gubi na težini i ima jake bolove – priča Dobrica Ilić, Katarinin otac.

Odbornici Skupštine Grada Kruševca odrekli su se svojih dnevnica u korist Katarine Ilić a Bratislav Gašić je sa govornice pozvao kruševačka preduzeća da donacijama pomognu hrabroj devojci iz Čitluka.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.