Ispitaće se i uloga Agencije

Izvor: B92, 17.Dec.2012, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ispitaće se i uloga Agencije"

Kruševac -- Državni sekretar MUP-a Vladimir Božović rekao je u Kruševcu da će Uprava kriminalističke policije nastaviti da preispituje sporne privatizacije u Srbiji.

A između ostalog, kako kaže, preispitaće se i uloga Agencije za privatizaciju.

U Srbiji je privatizovano 1.200 preduzeća, polovina ugovora je zbog neispunjenih obaveza kupca raskinuta, podsetio je Božović i dodao da će se u nastavku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << borbe protiv korupcije preispitati sve sporne privatizacije, a ne samo 24 prioritetne.

On je, govoreći o Nacionalnoj strategiji za borbu protiv korpucije i akcionom planu, novinarima kazao da će se u okviru njih detaljno predvideti mere i aktivnosti svih državnih organa, a biće predviđena prekršajna, pa čak i krivična odgovornost za neispunjavanje zadataka.

"Po novoj strategiji, udarna pesnica u borbi protiv korpucije biće dobra saradnja između policije i tužilaštva, a naročito u prioritetnim zadacima ispitivanja spornih privatizacija, jer to je ono što najviše interesuje građane, ko je bio besramno bogaćen, dok je Srbija siromašila”, istakao je Božović.

On je naglasio da, za razliku od prethodnog perioda, sada postoji čvrsta politička volja i podrška predsednika Republike, Vlade Srbije i prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića da se Srbija obračuna sa korupcijom i kriminalom i posebno istakao da "stvari u Srbiji više neće biti iste".

Božović je danas u Kruševcu razgovarao s načelnikom Policijske uprave, od koga je dobio obećanje da će kruševačka policija dati maksimalan doprinos u borbi protiv korupcije.

Državni sekretar danas je razgovarao i s predsednicima Osnovnog i Višeg suda, kao i s gradonačelnikom Kruševca.

Gradonačelnik Bratislav Gašić kazao je ovom prilikom da će gradska uprava u Kruševcu obezbediti uniforme za pripadnike Policijske uprave u tom gradu, kao i da će se iz Fonda od naplate kazni finansirati kupovina motora za potrebe saobraćajne policije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Božović: Ispitaće se i uloga Agencije za privatizaciju

Izvor: Blic, 17.Dec.2012

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Vladimir Božović rekao je danas u Kruševcu da će Uprava kriminalističke policije nastaviti da preispituje sporne privatizacije u Srbiji, kao i da će se, između ostalog, preispitati i uloga Agencije za privatizaciju...U Srbiji je privatizovano...

Nastavak na Blic...

Božović: Ispitaće se i uloga Agencije za privatizaciju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Dec.2012

KRUŠEVAC -..Državni sekretar MUP-a Srbije Vladimir Božović najavio je danas u Kruševcu da će u spornim privatizacijama biti preispitana i uloga Agencije za privatizaciju, kao i "drugih faktora"...Božović je novinarima u Kruševcu, posle sastanka sa čelnicima kruševačke policije, rekao da je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.