Božović: Ispitaće se i uloga Agencije za privatizaciju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Dec.2012, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Božović: Ispitaće se i uloga Agencije za privatizaciju

KRUŠEVAC -

Državni sekretar MUP-a Srbije Vladimir Božović najavio je danas u Kruševcu da će u spornim privatizacijama biti preispitana i uloga Agencije za privatizaciju, kao i "drugih faktora".

Božović je novinarima u Kruševcu, posle sastanka sa čelnicima kruševačke policije, rekao da je u Srbiji od 1.200 privatizacija polovina raskinuta zbog neispunjavanja obaveza kupaca i istakao da je takva skandalozna privatizacija uzrok svih problema u Srbiji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Državni sekretar MUP-a je najavio da će se kruševačka policija "maksimalno angažovati" na ispitivanju spornih privatizacija u Kruševcu.

Božović nije naveo koje će privatizacije biti ispitane, ali je rekao da dovoljno govori podatak da je skoro svaka privatizacija bila predmet istrage ili će to biti.

"Obavešten sam da su oni ranije sproveli određene radnje koje su poslužile kao polazne tačke za rad Radne grupe uprave kriminalističke policije, koja obrađuje predmete spornih privatizacija, a intenzivno će nastaviti da rade na tome", rekao je Božović novinarima posle sastanka sa čelnicima kruševačke policije.

Božović je naveo da je u policiji obavešten i da je ranije započeto dosta istraga, ali da nije bilo političke volje i podrške da ti slučajevi budu završeni.

On je danas posetio tužilaštvo u Kruševcu i razgovarao sa predsednicima Osnovnog sud i Višeg suda o korodinaciji i saradnji u borbi protiv korupcije, a posebno policije i tužilaštva, koje će, po novoj Strategiji za borbu protiv korupcije biti udarna pesnica u toj borbi.

Božović je razgovarao i sa gradonačelnikom Kruševca Bratislavom Gašićem o izmeštanju zatvora i centra tog grada.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.