Dopisništvo RTS-a u Kruševcu - tri decenije bez predaha

Izvor: RTS, 23.Avg.2019, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dopisništvo RTS-a u Kruševcu - tri decenije bez predaha

Dopisništvo RTS-a u Kruševcu trideset godina rada obeležilo je 28. juna 1989. godine. Na 600. godišnjicu Kosovskog boja RTV Beograd je svojoj dopisničkoj mreži dodala još jedan, kako se prethodne tri decenije pokazalo, važan i značajan centar.
Godine 1989, na Vidovdan, krenula je slika i iz Kruševca. Blizina Kopaonika odredila je teme ali je bila i izazov, u svakom pogledu, za dopisnike iz tog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << grada.

Prva asocijacija na Kopaonik je skijanje i zato su dešavanja u turističkom centaru, u srcu Nacionalnog parka najčešće tema izveštaja iz kruševačkog dopisništva.
"Do vrhova ove ćudljive planine kako bismo poslali pravu informaciju često smo bili u prilici da se probijamo kroz smetove, nekada čak primorani i da odustanemo", kaže Ljiljana Raičević.
Vesna Kezović Miljković: "Udari vetra na ovim deonicama kao što je to danas slučaj znaju da dostiću i olujnu jačinu."
Vejavica, minus 28, ili metar i po snega ne predstavljaju problem kada je u pitanju život gorštaka. Sa spasilačkim ekipama ili bez njih stizali smo do najudaljenijih zaselaka.
Dragoslav Gogić: "Pripadnici Crvenog krsta i vatrogasci će ga motornim sankama prevesti dole do puta a zatim kolima Hitne pomoći do stacionara u Brusu."
U potrazi za biserima Kopaonika malo poznatim široj javnosti išli smo u nepoznato.
Gorana Mladenović: "Prvi put sam ovde zimi, čini mi se da je leti put kraći."
Život malih ljudi uvek je povod za dobru priču, prirodne lepote za sliku koja nikog ne ostavlja ravnodušnim, a servisne informacije o stanju na putu i vremenu uvek korisne. I zato smo mi uvek tu za naše gledaoce.
Pogledaj vesti o: Kruševac,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dopisništva u Kraljevu i Jagodini: Spoj mladosti i iskustva

Izvor: RTS, 23.Avg.2019

Rad redakcije Dopisništva utkan je u osnove naše televizije čiji 61. rođendan danas obeležavamo. Posle Kragujevca, 1989. godine, zvanično je osnovano je Dopisništvo u Kraljevu, iako su dopisnici iz tog grada izveštavali i ranije. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.