Dopisništva u Kraljevu i Jagodini: Spoj mladosti i iskustva

Izvor: RTS, 23.Avg.2019, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dopisništva u Kraljevu i Jagodini: Spoj mladosti i iskustva

Rad redakcije Dopisništva utkan je u osnove naše televizije čiji 61. rođendan danas obeležavamo. Posle Kragujevca, 1989. godine, zvanično je osnovano je Dopisništvo u Kraljevu, iako su dopisnici iz tog grada izveštavali i ranije.
Na početku rada, kraljevačko Dopisništvo pokrivalo je teritoriju između Pešteri, Gornjeg Milanovca i Kruševca, a prvi urednik bio je Milan Glišović. Sadašnji urednik >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Nemanja Jakovljević - najmlađi je među šefovima dopisništava RTS.

Posao dopisnika se u velikoj meri promenio u poslednje tri decenije, naglašava Nemanja, i to pre svega u tehničkom smislu, načinu rada snimatelja, montaži:
"Kolege se sećaju kada su na teren išli noseći opremu tešku i do dvadeset kilograma, a trake sa prilozima autobusom su slali na emitovanje. Međutim, suština novinarskog posla se nije promenila. Specifičnost našeg posla je ta što naši sugrađani neki način imaju veća i ličnija očekivanja, a ono što mi radimo oni pažljivije prate i ocenjuju. Ali zato u kontaktu sa ljudima lakše i dolazimo do informacija i tema o kojima izveštavamo. Posebno ukoliko našim radom zaslužimo poverenje."
Timski rad i međusobna podrška dosta olakšavaju rad Dopisništva u Kraljevu, naglašava Nemanja Jakovljević:
"Danas je nas devetoro svakodnevno na terenu. I kako kolege vole da kažu, ovde dobro funkcioniše spoj mladosti i iskustva."
Kolege iz kraljevačkog dopisništva osvojili su mnogo nagrada, izveštavali o značajnim događajima, ali  su najponosniji na priče koje su podstakle humane ljude da pomognu ugroženim porodicama.
Jagodinsko dopisništvo - jedno od najmlađih u sistemu RTS-a
Jagodinsko dopisništvo je jedno od najmlađih - u decembru će proslaviti 30. rođendan. Ekipe tog Dopisništva uradile su na hiljade reportaža iz Pomoravlja. Ono po čemu ga gledaoci prepoznaju i pamte su i živa uključenja Dragana Markovića i Radoslava Nikolića, koji je sada u penziji. 
Dopisništvo RTS-a u Užicu - od izveštaja i reportaža do zaštite beloglavog supa
Za nepune tri decenije, uigrani tim užičkog Dopisništva, sada desetočlani, stigao je i do najudaljenijih mesta Zlatiborskog okruga, prevalivši oko milion i po kilomatera. 
Uz sve ono što podrazumeva dnevno izveštavanje, od tragedija i nepogoda do uspeha i radosti, našli su vremena i da se izbore za zaštitu beloglavog supa.
Pogledaj vesti o: Kragujevac,   Kruševac,   Jagodina

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Izveštavanje u kriznim situacijama, iskušenje za svakog dopisnika

Izvor: RTS, 23.Avg.2019

Već u prvim mesecima rada, 1989. godine, Dopisništvo u Nišu suočilo se sa velikim izazovom, izveštavanjem u kriznoj situaciji. . Samo nekoliko meseci posle otvaranja dopisništva u Nišu velika trgedija u Aleksinačkim...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.