Borko Stefanović napadnut u Kruševcu, napadači uhapšeni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2018, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borko Stefanović napadnut u Kruševcu, napadači uhapšeni

Levica Srbije objavila je danas na svom tviter nalogu da je njihov lider Borko Stefanović napadnut tokom tribine Saveza za Srbiju u Kruševcu.

Na fotografijama se vidi da Stefanović ima povrede glave i da mu je nakon napada pružena medicinska pomoć.

Levica Srbije podelila je i video snimke, a na jednom od njih njihove pristalice tvrde da su Stefanovića napali muškarci sa kapuljačama.

Vučić: Uhapšeni napadači

Predsednik Srbije Aleksandar >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Vučić osudio je danas napad na Borka Stefanovića i rekao da je država uradila svoje, jer je uhapsila učesnike u incidentu.

"Srbija je pravna država, lica koja su učestvovala u incidentu, mislim da sva lica imaju lakše povrede, uhapšena su, privedena poznanju prava. Država je reagovala promtno i pokazala da Srbija nije banana država u kojoj možete da udarate bilo koga", rekao je Vučić novinarima posle sastanka sa Vladom Srbije zbog situacije na Kosovu.

On je rekao da svako ima svoju verziju tog događaja, ali da sigurno da Stefanović nije došao da udara lica koja su ga napala i da bi voleo da napadači budu što oštrije osuđeni, ali da ne sme da se zalaže za to, je bi to bilo mešanje u nezavisnost sudstva

Tragične posledice govora mržnje

Povodom današnjeg brutalnog napada na učesnike tribine u Kruševcu, Savez za Srbiju je saopštio da je govor mržnje, kojem su izloženi svi koji misle drugačije od Aleksandra Vučića i njegovih medijskih saradnika, doveo do onoga na šta se stalno upozoravalo da će se desiti.

Predsednika Levice Srbije i jednog od osnivača Saveza za Srbiju Borka Stefanovića i aktiviste Levice Srbije Bobana Jovanovića i Marka Mandića brutalno su pretukli batinaši naoružani šipkama, uoči održavanja tribine Saveza za Srbiju.

Usled težih povreda glave Stefanović je prevezen u Urgentni centar, Jovanoviću su izbijena dva zuba i rasečena mu je usna, dok je Dimić zadobio više udaraca u glavu.

Batinaši su presreli Stefanovića ispred MZ Rasadnik u Kruševcu, oborili ga na asfalt i besomučno tukli. Pošto su mu u pomoć pritrčali Jovanović i Dimić, napadači su se obrušili i na njih.

Savez za Srbiju ukazuje da je večerašnji napad posledica najprljavije hajke koju režim Aleksandra Vučića svakodnevno vodi protiv političkih neistomišljenika.

Uzurpirajući gotovo celokupan medijski prostor, on kukavički crta metu na leđa svakog ko se usudi da misli drugačije, a sa jezika mržnje sada su prešli na štangle i razbijanje glava, navodi se u saopštenju.

DSS: Osuda napada na Stefanovića

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović najoštrije je osudio današnji napad na Borka Stefanovića i članove njegove delegacije u Kruševcu.

Fizičko ili bilo kakvo drugo nasilje apsolutno je nedopustivo u uređenom društvu. Tražimo da se slučaj hitno ispita i vinovnici strogo kazne, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Borko Stefanović: Organizovan pokušaj ubistva

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Nov.2018, 13:26

Lider Levice Srbije Borko Stefanović ocenio je danas da je napad na njega i članove te stranke u Kruševcu "organizovan pokušaj ubistva"...Stefanović je na zajedničkoj konferenciji za novinare lidera Saveza za Srbiju, Socijaldemokratske stranke, Pokreta slobodnih građana i Demokratske stranke Srbije...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.