Zora zarudela, a slavljenicima ne bi dosta

Izvor: Vesti-online.com, 02.Jan.2013, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zora zarudela, a slavljenicima ne bi dosta

Kad crnokosa Milanka Aranđelović iz Petrovca na Mlavi zapeva, a prate je harmonikaš Sloba Lekić, orkestra Igra iz Kragujevca i na sintisajzeru Parižanka sa diplomom Muzičke akademije Jasmina Čotrić, nema onoga kojem noge ne zavrte brže od čigre.

 

Odjekuje "Svilen, konac", "Đurđevdan", "Zajdi zajdi".., nikako da predahnu. Restoran se zove Kastelo, gazde Zorica i Trifun Mališa Petković iz Prokuplja opremili i na stolu nadžidžali boje, mirise i ukuse, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << mogao se na licu mesta odštampati "Kuvar svetskih jela".

 

Vri suterenska prostorija, društvo na tački usijanja. Hladili se lepezama. Za jednim stolom Zora Bubnjević iz Perleza kod Zrenjanina, uz nju Beograđanka Milena Mucić, Dragica i Ivan Jevtić su iz Velike Lešnice kod Loznice, Snežana Drašković iz Ivanjice, Nada Dragičević iz Lazareva, Jovica Jovanović iz Smedereva, Andrija Ristivojević iz Valjeva. Pitamo ih za želju. Posle višestrukog nazdravljanja, želje im se rasplamsale.

 

Slatki sanak

Stefana (12) nije interesovalo društvo roditelja Dane i Zorana Sekulić. Dok su oni u pariskom predgrađu Sen Deni dočekivali 2013, Stefan se družio s medom kojeg je našao pod jelkom, pa s njim posle ponoći usnio i sladak san. 

- Zdavlje, zdravlje, zdravlje! - Milena pogađa želju svakog čoveka.

- Čekam četvrto unuče, a velika mi je želja da u Srbiji bude mnogo dece - tako Dragica glasa za natalitet.

Od Zore ovako:

- Imam pet unuka u Srbiji i ovde, želim im sreću, ali i svim unucima na svetu. A, rado bih zaželela i da se podmladim.

Za susednim stolom su Kragujevčani i Svilajnčani, po tradiciji zajedno ulaze u Novu godinu. Neko se na nekoga naslanja, a neko bi da se na nekoga nasloni.

- Neka mi Nova godina donese dobrog čoveka i bebu! - iskrena je Sesil.

Slušači joj zapljeskaše. A želju Dragane Jovanović, kopije Skarlet O" Hare iz "Prohujalo s vihorom", svaka bi žena na sebe preslikala. Ovako izjavljuje:

- Volela bih da imam muža arheologa, pa što sam starija - sve sam mu lepša i vrednija.

Zora je zarudela, a slavljenicima ne bi dosta. Odlučili da nastave. Imaju i razlog:

- Od prethodne ne može biti baksuznija godina. Zato od ove trinaeste baskuzne očekujemo sve lepo.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.