Zastava oružje: Podaci o bacačima granata iz Banjske bezbednosna tajna

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Nov.2023, 18:59

Zastava oružje: Podaci o bacačima granata iz Banjske bezbednosna tajna

Podaci o dva bacača granata M93 koja su zaplenjena nakon oružanog napada u kosovskom selu Banjska nalaze se u arhivi proizvodnje fabrike Zastava oružje u Kragujevcu, proizlazi iz odgovora kojeg je Radio Slobodna Evropa dobio od ovog srpskog proizvođača oružja na osnovu zahteva za pristup informacijama od javnog značaja. Ovo je prvi put da najveća srpska fabrika oružja potvrđuje informacije koje su ranije izneli nadležni na Kosovu - da su napadači posedovali oružje proizvedeno u...
Pogledaj vesti o: Kragujevac,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

RSE: Zastava oružje potvrdila da su dva bacača granata M93 proizvedena u toj fabrici, ali ne i kome su i kada prodati

Izvor: Danas, 09.Nov.2023

Radio Slobodna Evropa (RSE) objavio je danas da je od kragujevačke fabrike Zastava oružje dobio potvrdu da su dva bacača granata M93 proizvedena u toj fabrici, na osnovu zahteva za pristup informacijama od javnog značaja, ali nisu dobili odgovor na pitanje kome su i kada prodati.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.