Veselinović: Rukovodstvo Jure ne poštuje zakone Srbije

Izvor: Glas javnosti, 22.Feb.2011, 07:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veselinović: Rukovodstvo "Jure" ne poštuje zakone Srbije

KRAGUJEVAC - Udruženi sindikati Srbije "Sloga" optužili su poslovodstvo južnokorejske kompanije "Jura" iz Rače za nepoštovanje zakona Srbije, nezakonito otpuštanje sindikalaca i šikaniranje zaposlenih.

Na konferenciji za novinare USS "Sloga" u Kragujevcu rečeno je da je šest sindikalaca dobilo nezakonite otkaze za samo deset dana, kao i da je u toku septembra prošle godine otpušteno između 150 i 200 zaposlenih u "Juri".

Četvoro rukovodilaca sindikata podnelo >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je krivične prijave zbog nezakonitog otpuštanja.

Predsednik USS "Sloga" Željko Veselinović je rekao da će taj sindikat preduzeti "radikalne mere" ako narednih dana ne budu vraćeni na posao sindikalni lideri.

On je rekao da su o problemima u "Juri" obaveštena ambasada Južne Koreje, ministar ekonomije, republički ombudsman, poverenik za informacije, kao i inspekcija rada.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Podrška kolega sindikalcima "Jure"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Feb.2011

BEOGRAD -..Sindikat novinara Srbije izrazio je danas punu podršku kolegama iz Udruženih sindikata Srbije "Sloga" u njihovom insistiranju da poslovodstvo južnokorejske kompanije "Jura" poštuje zakone Srbije..."Otpuštanjem kompletnog sindikalnog rukovodstva u 'Juri' vlasnik je prekršio zakone Srbije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.