Izvor: Kragujevac.rs, 08.Mar.2016, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uvid u birački spisak

Povodom raspisanih izbora za narodne poslanike Narodne skupštine Republike Srbije, koji će biti održani 24. aprila 2016. godine, Gradska uprava za opšte i zajedničke poslove grada Kragujevca obaveštava građane sa prebivalištem na teritoriji Grada Kragujevca da mogu izvršiti: uvid u birački spisak i podneti zahtev za upis ili brisanje iz biračkog spiska, izmenu, dopunu ili ispravku podataka.

Uvid u birački spisak i podnošenje zahteva za upis, brisanje, izmenu, dopunu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << ili ispravku u biračkom spisku može se vršiti svakog radnog dana od 7.00 - 15.30 sati, sve do 08. aprila 2016. godine do 24.00 sata kada će birački spisak biti zaključen. Zahtev za upis, brisanje, izmenu, dopunu ili ispravku u biračkom spisku, uz ličnu kartu a po potrebi i druge dokaze, podnosi se Gradskoj upravi za opšte i zajedničke poslove, Kragujevac (zgrada organa Grada Kragujevca, - treći sprat kancelarija br. 311).

Građani Republike Srbije mogu da provere da li su upisani u jedinstveni birački spisak i putem internet portala Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, na internet adresi www.mduls.gov.rs

Birača koji nije upisan u birački spisak, upisuje do njegovog zaključenja gradska uprava, a od njegovog zaključenja pa sve do 72 časa pre dana izbora (20. aprila do 24 časa) Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Od proglašenja izborne liste, pravo na uvid i na podnošenje zahteva za promenu u biračkom spisku ima i podnosilac izborne liste ili lice koje on ovlasti, po istom postupku po kome to pravo imaju i građani. Uz zahteve se prilažu ovlašćenje i potrebni dokazi.

Obaveštavaju se građani, da Gradskoj upravi za opšte i zajedničke poslove mogu, najkasnije pet dana pre zaključenja biračkog spiska (02.aprila), podneti zahtev da se u birački spisak upiše podatak da će birač na predstojećim izborima za narodne poslanike glasati prema mestu boravišta u zemlji, ili inostranstvu.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.