U Kragujevcu trodnevni kongres neurohirurga Srbije

Izvor: RTS, 26.Okt.2019, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Kragujevcu trodnevni kongres neurohirurga Srbije

Pored domaćih predavača, na kongresu učestvuju regionalni i svetski stručnjaci iz oblasti neurohirurgije.
U fokusu naučnog programa su vaskularna neurohirurgija i najnovija dostignuća u toj oblasti i njihova primena u lečenju pacijenata.
 
Zato su, ocnjeno je, ovakvi skupovi veoma važni za obrazovanje lekara, sticanje novih znanja i usvajanje svetskih standarda u medicini.
Predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Udruženja neurohirurga Srbije, profesor doktor Lukas Rasulićocenjuje da je neophodno da se neurohirurgiju razvija u čitavoj Srbiji.
„Nekada je veoma bitno da pacijent bude zbrinut u pravo vreme, da se reaguje pravovremeno, da se bude spreman, da se ima dobra komunikacija sa kolegama u multidisciplinarnom lečenju što je savremeni trend u svetskoj, evopskoj i srpskoj neurohirurgiji", kaže Rasulić.
Skup organizuje Udruženje neurohirurga Srbije, kao zajednički sastanak sa EANS Sekcijom za vaskularnu neurohirurgiju, Udruženjem neurohirurga Japana, Udruženjem neurohirurga Mađarske, Hrvatskim Udruženjem za cerebrovaskularnu i endovaskularnu neurohirurgiju, Udruženjem neurohirurga jugoistočne Evrope i Odborom za cerebrovaskularne bolesti i terapiju.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.