U KC Kragujevac dva nova pacijenta, tri i dalje na aparatima

Izvor: Blic, 13.Mar.2015, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U KC Kragujevac dva nova pacijenta, tri i dalje na aparatima

Od devet pacijenata, koliko se od virusa gripa leče u Kliničkom centru u Kragujevcu, tri pacijentkinje su i dalje priključene na aparate za veštačko disanje, izjavila je danas Tanjugu protparol te zdravstvene ustanove Vanja Đorđević.

- Tri pacijentkinje i pored teškog opšteg zdravstvenog stanje su stabilno. One su u jedinici intenzivne nege Klinike za infektivne bolesti - rekla je Đorđević i navela da su na odeljenje te klinike primljena još dva pacijenta. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Prema njenim rečima, na odeljenju te klinike je šest pacijenata sa srednje teškim oblikom virusa.

- Pored antivirusne, oni primaju i antibiotsku terapiju i opšte zdravstveno stanje im je u poboljšanju - rekla je Đorđević.
Pogledaj vesti o: Kragujevac,   Grip

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

U Nišu na respiratoru troje pacijenata obolelih od gripa

Izvor: Blic, 13.Mar.2015

Na intenzivnoj nezi Klinike za infektivne bolesti u Nišu troje pacijenata obolelih od gripa je priključeno na mašine za disanje...- Nažalost, pacijenta iz okoline Svrljiga starog 44 godine, morali smo da stavimo na respirator jer mu se zdravstveno stanje pogoršalo. Medicinska sestra iz Lebana i...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.