U Nišu na respiratoru troje pacijenata obolelih od gripa

Izvor: Blic, 13.Mar.2015, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Nišu na respiratoru troje pacijenata obolelih od gripa

Na intenzivnoj nezi Klinike za infektivne bolesti u Nišu troje pacijenata obolelih od gripa je priključeno na mašine za disanje.

- Nažalost, pacijenta iz okoline Svrljiga starog 44 godine, morali smo da stavimo na respirator jer mu se zdravstveno stanje pogoršalo. Medicinska sestra iz Lebana i žena iz Knjaževca i dalje su na respiratorima. Na intenzivnoj nezi se nalazi još jedan bolesnik, ali on može sam da diše. Na poluintenzivnoj nezi imamo četvoro obolelih od gripa,a na odeljenju 19 pacijenata - rekao je direktor Infektivne klinike dr Žarko Ranković.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Tri pacijenta priključena na aparate za disanje

Izvor: NTV.rs, 13.Mar.2015

Na intenzivnoj nezi Klinike za infektivne bolesti u Nišu troje pacijenata obolelih od gripa je priključeno na mašine za disanje. Pacijent iz okoline Svrljiga star 44 godine,stavljen je na resprator jer mu se zdravstveno stanje pogoršalo. Medicinska sestra iz Lebana i žena iz Knjaževca i dalje su...

Nastavak na NTV.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.