Teška nesreća u Kragujevcu

Izvor: B92, 14.Sep.2013, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teška nesreća u Kragujevcu

Kragujevac -- Dve devojke poginule na licu mesta, a tri povređene u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 3.30 u Kragujevcu.

Od tri povređene devojke u noćašnjoj saobraćajnoj nesreći u Kragujevcu, jedna je životno ugrožena, izjavio je Tanjugu direktor Urgentnog centra u Kragujevcu Dragče Radovanović.

Policijska uprava u Kragujevcu saopštila je da su život izgubile Dragana P. (19) >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Marijana V. (23) koje su bile u automobilu marke "audi 80" u kom su takodje bile još tri povredjene devojke.

Kako je navedeno u saopštenju, u Urgentnom centru na lečenju su zadržane Nevena U. (22) i Jovana P. (20) koje su zadobile teške povrede, kao i lakše povredjena Tatjana P. (20).

"Do nezgode je došlo kada je Ivica K. (30) iz Kragujevca automobilom marke "fiat marea", koji se kretao desnom saobraćajnoj trakom u ulici kneza Mihaila, oko 3 sata i 20 minuta, naglo skrenuo u levu stranu, pa je došlo do kontakta tog i vozila marke 'audi80' u kome se nalazilo pet devojaka iz Kragujevca, a kojim je upravljala Marijana V.", navedeno je u saopštenju.

Nakon tog kontakta "audi80" je udario u betonski branik na razdelnom ostrvu, nastavio kretanje i levom bočnom stranom udario u metalni stub ulične rasvete.

Policija je Ivici K. odredila meru zadržavanja u trajanju do 48 sati i posle čijeg isteka će biti sproveden nadležnom istražnom sudiji zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Kako je navedeno u saopštenju, na mestu udesa poginula je Dragana P., a nakon pola sata povredama je u Klinickom centru podlegla Marijana V.

Okanović: Rigorozno kontrolisati mlade vozače

Damir Okanović, iz Srpskog komiteta za bezbednost u saobraćaju, kaže da statistike govore da najviše mladih u Srbiji strada upravo u saobraćajnim nesrećama i da zbog toga sa njima treba posebno da se radi.

"Prema mladim vozačima treba primenjivati rigoroznu kontrolu, naročito prema onima koji imaju promo vozačku dozvolu. Međutim, moramo da shvatimo da postoji i deo odgovornosti koji leži i na porodici, odnosno roditeljima. Mi ne možemo postaviti policajca na svakih 100 metara u svakoj ulici, to ne može ni jedna država. Međutim, svaka porodica može da kontroliše svoje dete koje je dobilo vozačku dozvolu", kaže Okanović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Teška nesreća u Kragujevcu

Izvor: Press, 14.Sep.2013

Kako je navedeno u saopštenju, u Urgentnom centru na lečenju su zadržane Nevena U. (22) i Jovana P. (20) koje su zadobile teške povrede, kao i lakše povređena Tatjana P. (20)... "Do nezgode je došlo kada je Ivica K. (30) iz Kragujevca automobilom marke "fiat marea", koji se kretao desnom saobraćajnoj...

Nastavak na Press...

Pritvor osumnjičenom za udes u KG

Izvor: RTV Pink, 14.Sep.2013

. . . Istražni sudija Osnovnog suda u Kragujevcu odredio je, nakon saslušanja, pritvor Ivici K.(30) osumnjičenom da je izazvao nesreću kojoj su stradale dve devojke.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.