Teška nesreća u Kragujevcu

Dve devojke poginule na licu mesta, a tri povređene u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 3.30 u Kragujevcu.

Izvor: RTS, Tanjug

Subota, 14.09.2013.

09:50

Default images

Od tri povređene devojke u noćašnjoj saobraćajnoj nesreći u Kragujevcu, jedna je životno ugrožena, izjavio je Tanjugu direktor Urgentnog centra u Kragujevcu Dragče Radovanović.

Policijska uprava u Kragujevcu saopštila je da su život izgubile Dragana P. (19) i Marijana V. (23) koje su bile u automobilu marke "audi 80" u kom su takodje bile još tri povredjene devojke.

Kako je navedeno u saopštenju, u Urgentnom centru na lečenju su zadržane Nevena U. (22) i Jovana P. (20) koje su zadobile teške povrede, kao i lakše povredjena Tatjana P. (20).

"Do nezgode je došlo kada je Ivica K. (30) iz Kragujevca automobilom marke "fiat marea", koji se kretao desnom saobraćajnoj trakom u ulici kneza Mihaila, oko 3 sata i 20 minuta, naglo skrenuo u levu stranu, pa je došlo do kontakta tog i vozila marke 'audi80' u kome se nalazilo pet devojaka iz Kragujevca, a kojim je upravljala Marijana V.", navedeno je u saopštenju.

Nakon tog kontakta "audi80" je udario u betonski branik na razdelnom ostrvu, nastavio kretanje i levom bočnom stranom udario u metalni stub ulične rasvete.

Policija je Ivici K. odredila meru zadržavanja u trajanju do 48 sati i posle čijeg isteka će biti sproveden nadležnom istražnom sudiji zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Kako je navedeno u saopštenju, na mestu udesa poginula je Dragana P., a nakon pola sata povredama je u Klinickom centru podlegla Marijana V.

Okanović: Rigorozno kontrolisati mlade vozače

Damir Okanović, iz Srpskog komiteta za bezbednost u saobraćaju, kaže da statistike govore da najviše mladih u Srbiji strada upravo u saobraćajnim nesrećama i da zbog toga sa njima treba posebno da se radi.

"Prema mladim vozačima treba primenjivati rigoroznu kontrolu, naročito prema onima koji imaju promo vozačku dozvolu. Međutim, moramo da shvatimo da postoji i deo odgovornosti koji leži i na porodici, odnosno roditeljima. Mi ne možemo postaviti policajca na svakih 100 metara u svakoj ulici, to ne može ni jedna država. Međutim, svaka porodica može da kontroliše svoje dete koje je dobilo vozačku dozvolu", kaže Okanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: