Radnici Nibens grupe 10. oktobra počinu s protestima

Izvor: S media, 29.Sep.2011, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici Nibens grupe 10. oktobra počinu s protestima

Radnici Nibens grupe počeće 10. oktobra s preotestima u Beogradu. U sastavu "Nibens grupe" je 12 preduzeća koja zapošljavaju 5.200 radnika.

Sindikati preduzeca za puteve "Beograd", "Niš", "Vranje", "Kragujevac" i "Vojvodinaput Bačkaput" počeće 10. oktobra s preotestima u Beogradu koji će trajati dok se ne isplate zaostale zarade radnicima i obezbede sredstva za nastavak

rada preduzeća, saopstile su danas te sindikalne organizacije. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

Na današnjem sastanku predsednika tih sindikata zaključeno je da radnici tih pet preduzeća "Nibens grupe" nemaju izbora.

Oni su uputili dopise premijeru Mirku Cvetkoviću, direktoru JP "Putevi Srbije" Zoranu Drobnjaku, ključnim bankama i guverneru Narodne banke Srbije Dejanu Šoškiću u kojima se insistira da se reši problem zaposlenih u tim preduzećima.

"Pet hiljada radnika i njihovih porodica gladuju", zaključeno je na sastanku.

Radnici tih pet preduzeća "Nibens grupe" koji su od maja ove godine protestovali u većim gradovima Srbije i na autoputevima, izrazili su očekivanje da će gradjani Beograda pokazati razumevanje za njihov protest.

Sindikat putara Srbije najavio protest za četvrtak

Putari: Protesti do ispunjenja zahteva! (VIDEO)

U sastavu "Nibens grupe" sada je 12 preduzeća koja zapošljavaju 5.200 radnika, od kojih je većina na prinudonom odmoru zbog blokade racuna firme i nagomilanih dugova.

Putarska preduzeca "Nibens grupe" duguju banakama oko 130 miliona evra.

Vlasnik kompanije Milo Djurašković i sedam rukovodilaca u putarskim preduzecima iz "Nibens grupe" uhapšeni su u maju pod sumnjom da su od 2007. do 2010. godine izvlacili novac iz kruševačke fabrike maziva FAM preko drugih firmi koje su u Djuraškovićevom vlasništvu.

Šteta naneta FAM-u iznosi više od 32 miliona evra.

(Beta)
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.