Izvor: B92, 29.Sep.2011, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putari Nibensa najavili novi štrajk

Beograd -- Sindikati preduzeća za puteve iz sastava Nibens grupe na današnjem sastanku odlučili da ponovo počinju s protestima 10. oktobra.

Predstavnici preduzeća "Beograd", "Niš", "Vranje", "Kragujevac" i "Vojvodinaput Bačkaput" su odlučili i da će ovog puta protest trajati sve dok se ne isplate zaostale zarade radnicima i obezbede sredstva za nastavak rada preduzeća, jer radnici nemaju izbora.

Putari >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su takođe uputili dopise premijeru Mirku Cvetkoviću, direktoru JP "Putevi Srbije" Zoranu Drobnjaku, ključnim bankama i guverneru Narodne banke Srbije Dejanu Šoškiću u kojima se insistira da se reši problem zaposlenih u tim preduzećima.

U sastavu "Nibens grupe" sada je 12 preduzeća koja zapošljavaju 5.200 radnika, od kojih je većina na prinudonom odmoru zbog blokade računa firme i nagomilanih dugova. Naime, putarska preduzeća "Nibens grupe" duguju banakama oko 130 miliona evra.

Vlasnik kompanije Milo Đurašković i sedam rukovodilaca u putarskim preduzećima iz "Nibens grupe" uhapšeni su u maju pod sumnjom da su od 2007. do 2010. izvlačili novac iz kruševačke fabrike maziva FAM preko drugih firmi koje su u Đuraškovićevom vlasništvu.

Šteta naneta FAM-u iznosi više od 32 miliona evra.
Pogledaj vesti o: Štrajk,   Kragujevac

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi protesti putara od 10. oktobra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Sep.2011

BEOGRAD -..Sindikati preduzeća za puteve "Beograd", "Niš", "Vranje", "Kragujevac" i "Vojvodinaput Bačkaput" počeće 10. oktobra s protestima u Beogradu, koji će trajati dok se ne isplate zaostale zarade radnicima i obezbede sredstva za nastavak rada preduzeća, saopštile su danas te sindikalne...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.