POLICIJA U ZASTAVI Oružari traže sastanak sa ministrom odbrane

Izvor: Blic, 22.Dec.2014, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POLICIJA U ZASTAVI Oružari traže sastanak sa ministrom odbrane

U organizaciji Samostalnog sindikata “Zastava oružje” radnici su ušli u salu za sastanke upravne zgrade fabrike tražeći sastanak sa ministrom odbrane Bratislavom Gašićem. Policija je jutros ušla u fabriku “Zastava oružje” u Kragujevcu, ali niko od nadležnih nije želeo da kaže zbog čega je policija tu.

Prema rečima predsednika Samostalnog sindikata Dragana Ilića, radnici traže od ministra odbrane “jasan stav u kom pravcu ide fabrika oružja”.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
- Hoćemo da od ministra čujemo planove o budućnosti fabrike - rekao je Ilić i dodao da radnici traže i odgovor na pitanje “koja je to politika dala nalog da policija jutros uđe u fabriku oružja”.

Finansijska i poreska kontrola

U fabrici “Zastava oružje” od jutros finansijska i poreska policija proveravaju rad preduzeća, rekao je predsednik sindikalne organizacije Dragan Ilić. On je rekao da dolazak finansijske i poreske inspekcije vidi kao jednu vrstu pritiska na sindikat koji se javno oglasio da je protiv promene menadžmenta u trenutku kada fabrika dobro posluje i ima vredne izvozne ugovore.

Ilić je rekao “da je fabrika Zastava oružje starija od svih Nadzornih odbora i ministara i da su se u njoj promenile mnoge vlade, pa će se promeniti i ova”.

Ilić je zapitao “da li policija fabriku treba da čuva od radnika” koji suj se, kako je rekao, “godinama borili da je sačuvaju od neodgovornih političara”.

Ilić je naveo i da očekuju da u fabriku stignu članovi i predsednik Nadzornog odbora, kao i da sindikat ima saznanja da će biti smenjeni i svi članovi nadzornih obora u fabrikama namenske industrije.

On je podsetio da je nadzorni odbor fabrike u subotu razrešio rukovodstvo i za direktora imenovao penzionisanog oficira Vojske Srbije Milojka Brzakovića.

Samostalni sindikat je ponovio stav da bi smena menadžmenta mogla da uruši fabiriku oružija.

- Nismo ovde da branimo rukovodstvo, već da branimo fabriku. Uz uvažavanje novog direktora mi nismo videli njegov plan za upravljanje fabrikom - rekao je Ilić.

Pripadnici policije od jutros su u fabrici “Zastava oružje” u Kragujevcu, a niko od nadležnih nije želeo da kaže zbog čega je policija tu.

Zaposleni su rekli da su jutros oko šest sati zatekli pripadnike policije na nekoliko ulaza u fabrički krug, kao i ispred Upravne zgrade, a incidenata nije bilo.

Direktor Rade Gromović, koga je u subotu Nadležni odbor razrešio, u telefonskoj izjavi Tanjugu rekao je da ne zna zbog čega je policija u fabrici i dodao da je izbor novog rukovodstva obavljen po zakonskoj proceduri.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.