Olimpija pobedila Radnički u Jezeru

Izvor: TvojPortal.com, 30.Sep.2012, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olimpija pobedila Radnički u "Jezeru"

Tvoj portal.com
Ambiciozno je krenuo Radnički u novu sezonu. Ceo Kragujevac je stao uz Košarkaški klub, ali se Radnički sapleo već na otvaranju regionalne lige.
Olimpija je pobedila Radnički u Kragujevcu 71:65 posle odlične igre u drugom poluvremenu, pogotovo u trećoj deonici.


Radnički je imao šansu da u drugoj četvrtini prelomi meč u svoju korist. Ljubljančani su dali samo šest >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << poena u drugoj deonici, ukupno 18 u celom poluvremenu. Svega 18 odsto iznosio je šut Olimpije, samo jedna ubačena trojka.
Ali, sve se promenilo u trećoj četvrtini, sve se okrenulo za 180 stepeni! Olimpija je počela da ubacuje, da bi drugo poluvreme završila sa 53 ubačena poena, uključujući osam trojki.
Jedan od odlučujućih trenutaka dogodio se na dva minuta pre kraja kada je Salin postigao trojku, ali su sudije previdele da je bio aut u korist domaćina. Trener Radničkog Miroslav Nikolić je zbog protesta dobio tehničku grešku, pa su se gosti "odlepili" na 61:54. Radnički nije mogao da se vrati...
Dilan Pejdž je nosio Olimpiju do pobede. Ostvario je "dabl-dabl" učinak. Postigao je 15 poena, imao 11 skokova i četiri asistencije. Blažič je bio košgeterski najefikasniji - 19 poena.
U domaćoj ekipi samo trojica sa dvocifrenim košgeterskim učinkom - Stefan Sinovec 15 poena (uz pet ofanzivnih skokova), Bojan Krstović 12 poena i Vortington 11 poena.
Jedan od ključnih uzroka poraza je vrlo loš šut Radničkog za tri poena - samo četiri iz 25 pokušaja!

Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na TvojPortal.com...






Povezane vesti

Nikolić: Da se spustimo na zemlju

Izvor: Sportski Žurnal, 01.Okt.2012, 02:37

Delom sudijska odluka u finišu, delom veliki pad u trećoj deonici i neprepoznatljivo loš Teriko Vajt, koji je bio udarna igla tokom pripremnih mečeva, učinili su da Radnički ostane bez plena na premijeri u „Jezeru”. Olimpija je na startu ABA lige odnela ceo plen, iako početak utakmice nije...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.