O mobilnim operaterima, hrani i pravima potrošača sutra u Kragujevcu

Izvor: Radio 021, 15.Mar.2015, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O mobilnim operaterima, hrani i pravima potrošača sutra u Kragujevcu

Svetski dan prava potrošača 15. mart, obeležiće se u Srbiji raznim skupovima i predavanjima o pravima potrošača koji će biti održani u nedelju i u ponedeljak 16. marta.

Predsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije Goran Papović kazao je agenciji Beta da će u ponedeljak 16. marta u Kragujevcu biti održan drugi skup, na kome će predstavnici ministarstva i organizacija potrošača upoznavati građane sa njihovim pravima.

On je kazao da Svetski dan potrošača >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << koji je ustanovljen odlukom Ujedinjenih nacija i prvi put počeo da se obeležava 1983, svake godine ima neku posebnu temu, a da je to ove godine borba protiv loše hrane koja zauzima veliki reklamni prostor, a pritom ima veliki uticaj na gojaznost dece.

"Drugu godinu za redom, tema ovogodišnjeg Svetskog dana potrošača biće i mobilna telefonija, odnosno usluge mobilnih operatera, cena koštanja rominga i sve drugo vezano za te usluge", naglasio je Papović.

Predsednik NOPS-a je dodao da se u anketi koja je sprovedena među 8.500 građana u Srbiji, preko 33 odsto njih izjasnilo da je upoznato sa svojim pravima. Prema njegovim rečima, u toj anketi potrošači su se najviše žalili na neispravne proizvode - 27,8 odsto i na nepoštovanje zakonske garancije - 19,6 odsto.

"Na cenu se žalilo manje od jedan odsto anketiranih, dok se 7,7 odsto žalilo na to da roba nije u skladu sa traženim očekivanjima, 1,8 odsto da im roba nije isporučena, a 1,2 odsto da je probijen rok isporuke", precizirao je Papović.

On je naglasio i da je u Srbiji već napravljen jedinstveni registar prijave potrošača koji u svakom trenutku organizacijama potrošača omogućava da vide realno situaciju na tržištu kod roba i usluga, dok ministarstvu trgovine pomaže da vidi kako koja organizacija za zaštitu potrošača radi.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.