Mihajlovićeva Nikoliću: Ovo vam treba za obilaznicu

Izvor: B92, 01.Nov.2018, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlovićeva Nikoliću: Ovo vam treba za obilaznicu

Gradonačelnik Kragujevca zatražio je i pomoć oko izgradnje infrastrukture u industrijskoj zoni Kragujevca, gde kompanija Simens priprema fabriku

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović razgovarala je s gradonačelnikom Kragujevca Radomirom Nikolićem o mogućnostima saradnje Ministarstva i Grada na infrastrukturnim projektima u Kragujevcu.

Mihajlovićeva je iskazala spremnost da Ministarstvo pomogne u ključnim projektima za Kragujevac, kao što je "Šumadijski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koridor" koji bi povezao Kragujevac, Kraljevo i Čačak i koji bi omogućio konekciju sa aerodromom u Lađevcima, kao i severne obilaznice oko grada.

"Za obilaznicu je potrebno da izradite idejni projekat i prilagodite plan detaljne regulacije. Moji saradnici i stručnjaci "Puteva Srbije" biće vam na raspolaganju. Ovo se odnosi i na rešenje za smanjenje opterećenja gradskih raskrsnica", rekla je Mihajlovićeva.

za proizvodnju lokomotiva, vagona i tramvaja u kojoj će posao naći oko 8.000 radnika.

"Ministarstvo i resorna drumska i železnička preduzeća pomoći će da se ispune svi preduslovi za otvaranje fabrike. To se odnosi kako na izgradnju i rekonstrukciju puteva, tako i na neophodnu železničku infrastrukturu", rekla je Mihajlovićeva.

Na sastanku je bilo reči i o izgradnji stanova za službe bezbednosti u Kragujevcu, za koje će krajem novembra biti raspisan javni poziv.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pomoć resornog ministarstva realizaciji infrastrukturnih projekata u Kragujevcu

Izvor: Kragujevac.rs, 02.Nov.2018, 10:10

Saradnja resornog ministarstva i grada Kragujevca na infrastrukturnim projektima, bila je tema sastanka potpredsednice Vlade Republike Srbije i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović i gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića...Mihajlović je izrazila spremnost...

Nastavak na Kragujevac.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.