Srbija

Četvrtak, 01.11.2018.

16:41

Mihajlovićeva Nikoliću: Ovo vam treba za obilaznicu

Gradonačelnik Kragujevca zatražio je i pomoć oko izgradnje infrastrukture u industrijskoj zoni Kragujevca, gde kompanija Simens priprema fabriku

Izvor: Tanjug

Mihajlovićeva Nikoliću: Ovo vam treba za obilaznicu
(Foto: Thinkstock)

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović razgovarala je s gradonačelnikom Kragujevca Radomirom Nikolićem o mogućnostima saradnje Ministarstva i Grada na infrastrukturnim projektima u Kragujevcu.

Mihajlovićeva je iskazala spremnost da Ministarstvo pomogne u ključnim projektima za Kragujevac, kao što je "Šumadijski koridor" koji bi povezao Kragujevac, Kraljevo i Čačak i koji bi omogućio konekciju sa aerodromom u Lađevcima, kao i severne obilaznice oko grada.

"Za obilaznicu je potrebno da izradite idejni projekat i prilagodite plan detaljne regulacije. Moji saradnici i stručnjaci "Puteva Srbije" biće vam na raspolaganju. Ovo se odnosi i na rešenje za smanjenje opterećenja gradskih raskrsnica", rekla je Mihajlovićeva.

Gradonačelnik Kragujevca zatražio je i pomoć oko izgradnje infrastrukture u industrijskoj zoni Kragujevca, gde kompanija Simens priprema fabriku za proizvodnju lokomotiva, vagona i tramvaja u kojoj će posao naći oko 8.000 radnika.

"Ministarstvo i resorna drumska i železnička preduzeća pomoći će da se ispune svi preduslovi za otvaranje fabrike. To se odnosi kako na izgradnju i rekonstrukciju puteva, tako i na neophodnu železničku infrastrukturu", rekla je Mihajlovićeva.

Na sastanku je bilo reči i o izgradnji stanova za službe bezbednosti u Kragujevcu, za koje će krajem novembra biti raspisan javni poziv.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ruski tankeri stoje prazni širom sveta?

Gotovo svaki ruski naftni tanker koji je pod sankcijama stoji nekoliko meseci nakon uvođenja ograničenja, što pokazuje kako sankcije SAD mogu da poremete lanac snabdevanja ruskom naftom.

8:03

21.5.2024.

23 h

Podeli: