Još 50 škola u programu Bitka za znanje i akciji KODigranje

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 07.Mar.2017, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još 50 škola u programu Bitka za znanje i akciji KODigranje

U periodu od 8. do 10. marta, u okviru programa Bitka za znanje, biće organizovan drugi krug obuka za stručno usavršavanje nastavnika iz još 50 škola u Srbiji, za korišćenje mBot robota kao nastavnog sredstva

Obuke će se održati u Užicu, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu i Beogradu, a pohađaće ih ukupno preko 70 nastavnika iz: Bajine Bašte, Sevojna, Sjenice, Karana, Užica, Kladova, Knjaževca, Merošine, Brzog Broda, Ražnja, Obilića, Srbobrana, Bačke Palanke, Kule, Odžaka, >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << Rume, Nove Pazove, Subotice, Jagodine, Kostolca, Kragujevca, Kraljeva, Kruševca, Glibovca, Gornjeg Milanovca, Leška, Sočanice, Loznice, Beograda, Kosovske Mitrovice, Klokota i drugih mesta.

Odmah po završetku obuka, nastavnicima iz svake od ovih 50 škola biće uručeno po 5 mBot robota koji su donacija za njihovu ustanovu, a uz pomoć kojih će njihovi đaci učiti osnove programiranja i kodiranja.

Predavači tokom ovih radionica biće programeri iz Centra za kreativno razmišljanje Kliker, a realizaciju obuka omogućilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Krajem februara, u okviru programa Bitka za znanje i akcije KODigranje, organizovan je prvi krug obuka za nastavnike iz 81 škole u Srbiji i tom prilikom podeljeno je ukupno 405 robota.

Za učešće u programu Bitka za znanje i akciji KODigranje, koje za cilj imaju da programiranje – najtraženije i najperspektivnije zanimanje uvedu u osnovne škole na način prilagođen deci, prijavilo se 335 škola iz svih krajeva zemlje. Kroz narednih nekoliko nedelja, u program će biti uključene i preostale 204 škole, što znači da će u okviru akcije do kraja školske godine biti podeljeno ukupno 1675 mBot robota.

Liga KODigranja, u kojoj će učestvovati učenici iz 335 škola u Srbiji, biće organzovana u tri kola – krajem aprila, krajem maja i u junu kada je planirano veliko finale.

Više informacija o programu dostupno je na sajtu www.bitkazaznanje.rs
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.