JAKO NEVREME POGODILO KRAGUJEVAC: Delovi grada pod vodom, prete poplave; Vanredna situacija u Valjevu (FOTO+VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 27.Jul.2018, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JAKO NEVREME POGODILO KRAGUJEVAC: Delovi grada pod vodom, prete poplave; Vanredna situacija u Valjevu (FOTO+VIDEO)

Zbog padavina, u pojedinim delovima opštine došlo je i do prekida u snabdevanju električnom energijom a delovi grada su pod vodom. Jaka oluja praćena gradom zahvatila je danas oko 13 časova područje Kragujevca. Zbog padavina, u pojedinim delovima opštine došlo je i do prekida u snabdevanju električnom energijom a delovi grada su pod vodom. Reka Lepenica je primila veliku količinu vode, koja je za sada, u svom koritu i ne preti da se izlije.Preti opasnost od izlivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << bujičnih reka i poplava.Kragujevac... trenutno!!!! pic.twitter.com/nsNq1dyzhJ— Jelena B.V. (@happyElle75) July 27, 2018U naseljima Bresnica, Pivara i Stanove neke su se ulice bukvalno pretvorile u bujične potoke.Saobraćaj je blokiran, a stanovnici ne napuštaju kuće, navode mediji.#Kragujevac #nevreme pic.twitter.com/e1QxNoLvQo— mickankg (@mickankg94) July 27, 2018Republički hidrometeorološki zavod najavio je lokalne pljuskove i grmljavinu na teritoriji cele Srbije, a na snazi je i žuti meteo alarm. Nevreme u Kragujevcu #kragujevac A post shared by iKragujevac -Istina na 1.mestu (@ikragujevac) on Jul 27, 2018 at 7:12am PDTHalo HR Evo čekam taksi da idem na posao pic.twitter.com/UyfGuVg3kQ— Š. Preduzimač (@Milos90) July 27, 2018VANREDNA SITUACIJA U VALjEVUNa sednici štaba za vanredne situacije Valjeva kojom je predsedavao gradonačelnik Slobodan Gvozdenović doneta je odluka da se vanredna situacija proglasi na delu teritorije grada. Ova odluka se donosi zbog toga što su intezivne padavine tokom jula nanele ogromnu štetu na teritoriji MZ Rebelj, Belići, Pateljci, Brezovice, Suvodanje... Oštećenja su uglavno na putevima zbog čega se saobraćaj odvija otežano, a na nekim putnim pravcima je i obustavljen.Za saniranje posledica već su angažovana komunalna preduzeća koja će raditi na popravci puteva u dužini od blizu 10 kilometara, a radovi će se finansirati iz sredstava budžeta grada Valjeva, dok bi svi mostovi trebalo da se završe u narednih petnestak dana.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

VIDEO: Nevreme pogodilo Srbiju, vanredno stanje u Valjevu

Izvor: Radio 021, 27.Jul.2018

Zbog padavina, u pojedinim delovima opštine došlo je i do prekida u snabdevanju električnom energijom a delovi grada su pod vodom...Obilna kiša izavala je pravi potop u okolini Ljiga...Podivljali su bujični potoci i voda sa brda sliva se na glavni put, pa je Ibarska magistrala puna vode, prenose...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.