Izvor: B92, 03.Okt.2018, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I u Kragujevcu medicinska soba za osobe sa autizmom VIDEO

Medicinska soba u kojoj se osobe sa autizmom pripremaju za lekarske pregleda otvorena je u Kragujevcu. Ista soba već postoji u Novom Sadu, a u planu je otvaranje u Beogradu i Pirotu.

Reč je o improvizovanoj lekarskoj ordinaciji u kojoj se osobe sa autizmom pripremaju za preglede, jer oni često imaju veliki strah zbog svoje autentičnosti.

U sobi će simulirati preglede, a biće angažovani volonterski medicinski radnici i studenti medicine.

Predsednica Udruženja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osoba sa autizmom Vesna Petrović je rekla da su takve sobe videli u Španiji i da su se pokazao kao odličan model. "Mi se bojimo kad treba da idemo kod lekara, a njima je još teže. Mi u osobama sa autizmom često vidimo samo autizam, a i oni su ljudi koji će da ostare i treba im lečenje kao i svima".

Pogledajte u video-materjalu kompletnu priču.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.