Ekonomac protiv Kalče u borbi za polufinale Kupa Srbije (sreda, 19h)

Izvor: KGsport.info, 21.Mar.2018, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekonomac protiv Kalče u borbi za polufinale Kupa Srbije (sreda, 19h)

U razmaku od samo nekoliko dana, kragujevački Ekonomac i niška Kalča odigraće drugi uzastopni meč. Nakon prvenstvenog okršaja u nedelju u Nišu, koji je pripao Kragujevčanima (7:5), ova dva rivala će večeras od 19 časova u hali „Jezero“ odmeriti snage i u četvrtfinalu nacionalnog kupa.
Duel u niškom „Čairu“ pokazao je da Kalča i te kako može da parira Ekonomcu, iako je razlika u klasi daleko na strani višestrukog prvaka Srbije. Nakon niza preokreta i velikog broja >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << golova, ova utakmica završena je u korist Kragujevčana, koji su tako nastavili prvenstveni niz pobeda.
Predstojeći susret ova dva rivala u Kupu Srbije imaće sasvim drugačiji karakter. Igra se samo jedna utakmica, koja odlučuje o plasmanu u polufinale, tako da je ulog znatno veći u odnosu na prvenstveni duel. Ekonomac je bez sumnje favorit, ali će morati da odigra veoma pažljivo i koncentrisano, pošto su Nišlije pokazale da su izuzetno opasne iz kontranapada.
To su na svojoj koži najbolje osetili mladići iz drugog tima Ekonomca, koje su izabranici trenera Vojkana Vukmirovića eliminisali u četvrtfinalu kup takmičenja. Slično je Kalča igrala i u nedelju protiv prve ekipe „studenata“ i malo je nedostajalo da iznenade šampiona u „Čairu“.
Doduše, uoči današnje utakmice treba se prisetiti i prošlogodišnjeg gostovanja Nišlija u „Jezeru“, koje je po njih završeno katastrofalno. Naime, Ekonomac je u prvom prvenstvenom duelu bio i više nego ubedljiv i slavio sa 7:0, uz sjajnu igru brazilskog tandema Igor-Tales.
Inače, poznat je i prvi polufinalista Kupa Srbije. U pitanju je ekipa Nove Pazove, koja je sinoć savladala Metalac Kolorado sa 9:3.
Pored Ekonomca i Kalče, večeras od 19 časova igraju još i Kolubara – Smederevo i Jastrebac – Novi Pazar.
M. P.
Foto: ekonomac.com
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Povezane vesti

Ekonomac „pregazio“ Kalču na putu ka polufinalu Kupa Srbije

Izvor: KGsport.info, 21.Mar.2018

Kragujevački Ekonomac plasirao se u polufinale Kupa Srbije, nakon što je večeras u hali „Jezero“ deklasirao nišku Kalču u četvrtfinalu ovog takmičenja – 11:1 (6:1). „Studenti“ su već na poluvremenu imali ubedljivu prednost, koju su do isteka svih četrdeset minuta susreta uspeli dodatno...

Nastavak na KGsport.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.