Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Apr.2020, 14:44

Četiri novoobolele osobe od koronavirusa u šumadijskom okrugu koji ima ukupno 46 zaraženih

U Kragujevcu su danas do 12 časova potvrđena tri nova slučaja zaraze koronavirusom, dok je u Aranđelovcu još jedna osoba pozitivna na kovid 19, saopštio je Institut za javno zdravlje Kragujevac.

Ukupan broj obolelih od kovida 19 u šumadijskom okrugu sada je 46, od čega je najviše u Kragujevcu - 32, Aranđelovcu - 13 i jedan oboleli je iz Topole.

Od danas se u uzimanje briseva od pacijenata uključila i Kovid ambulanta Doma zdravlja u skladu sa instrukcijama >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << o širem obuhvatu testiranja kod pacijenata koji imaju temperaturu, kašalj i respiratorne infekcije.

Kako je Beti rečeno u Domu zdravlja, uzorci uzeti od pacijenata u kovid ambulanti, kao i oni koje uzima Institut za javno zdravlje Kragujevac, šalju se na testiranje u laboratoriju u Batajnici.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.