Aleksinčani nadskočili Kragujevčane

Izvor: KGsport.info, 23.Dec.2018, 01:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksinčani nadskočili Kragujevčane

I pored sjajne atmosfere u režiji „Crvenih đavola“ i podrške oko 700 ljudi u hali „Jezero“ večeras, košarkaši kragujevačkog Radničkog pretrpeli su poraz u susretu sa Napretkom iz Aleksinca – 60:64 (16:19, 18:18, 12:16, 14:11).
Da li je igranje pred ovolikim brojem navijača „vezalo ruke“ košarkašima Radničkog ili je po sredi bilo samo loše šutersko veče, tek učenici Igora Todorovića su na večerašnjoj utakmici nisu prebacili brojku od 60 postignutih >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << poena, što je prilično iznenađujuće, budući da su Kragujevčani drugi po efikasnosti u dosadašnjem delu takmičenja.
Uglavnom, Radnički je odigrao jako slabo u fazi napada, uz svega 34 odsto šuta iz igre. Doduše, nisu se ni gosti pokazali u boljem napadačkom svetlu, ali su ostvarili značajnu skakačku dominaciju (53:34), koja im je često donosila ekstra posed i dodatnu priliku za postizanje poena. Jednostavno, do izražaja je došla visinska prednost igrača Napretka u reketu, dok je na drugoj strani zakazalo verovatno i najubojitije oružje Kragujevčana ove sezone, a to je igra u tranziciji.
ALEKSINČANI PRODUŽILI POBEDINČKU SERIJU: Detalj sa večerašnjeg meča u „Jezeru
No, krenimo redom. Radnički je loše ušao u utakmicu i dozvolio gostima da na samom startu povedu sa 7:0. Reakcija je došla nakon tajm-auta koji je zatražio trener Todorović, u vidu trojke Markovića i polaganja kapitena Nedeljkovića. 
Uspeo je domaći tim ubrzo da dođe i do pola koša prednosti (11:10), ali su gosti, predvođeni centarskim tandemom Bogavac-Ilić, bolje finiširali prvu četvrtinu i na odmor otišli sa tri poena viška – 16:19.
Kragujevčani su dobro šuterski započeli drugu deonicu i dalekometnim rafalima Nedeljkovića stigli ponovo do minimalne prednosti (26:25). Ulaskom Rosića stabilizovana je odbrana u reketu, ali se Radnički i dalje mučio sa realizacijom napada. Bez obzira na to, domaći su uspeli da dođu do prednosti od tri poena (32:29), koja nije dugo trajala, budući da su gosti ubrzo vratili rezultatski suficit sa kraja prve četvrtine (34:37).
Napadačka agonija Kragujevčana bila je naročito vidljiva tokom treće četvrtine. Gosti su ovaj košgeterski „post“ svog rivala iskoristili da se odlepe na „plus sedam“ sredinom deonice (43:50) i tu su prednost sačuvali sve do ulaska u poslednji kvartal.
Nikakav boljitak u napadačkoj igri Radničkog nije doneo ni start poslednje četvrtine. Naprotiv, Kragujevčani su više od tri minuta bili bez poena, sve dok Ivan Nedeljković sa dve trojke nije doneo tračak nade i rezultatski priključak u 36. minutu (54:57).
Trudili su se puleni Igora Todorovića da i ovaj zaostatak od tri poena nadomeste i dođu do preokreta, ali lopta jednostavno nije htela u koš. Promašivali su se otvoreni šutevi, često i bespotrebno srljalo ka košu, što je sve stvaralo dodatno nervozu u domaćem timu.
Na sve ove nedaće, nadovezale su se i sudijske odluke, koje su u pojedinim situacijama bile krajnje upitne i izazivale revolt kragujevačke publike.
I u jednoj takvoj atmosferi, sa Fortunom koja im je okrenula leđa, Kragujevčani su trojkom Lazara Markovića 72 sekunde pre kraja uspeli da uvedu ovu utakmicu u neizvestan finiš (57:59).
U sledećem napadu gosti nisu uspeli da poentiraju, pa se tako igračima Radničkog ukazala prilika da dođu do izjednačenja ili minimalnog vođstva. Međutim, Markovićev pokušaj sa poludistance završio je na obruču, potom je Bogavac bio polovično precizan sa linije penala za 57:60, da bi na nekih dvadesetak sekundi do kraja utakmice sudije svirale Milosavljeviću faul u napadu, a zatim mu dodelile i tehničku grešku zbog protesta.
Raičević je tada ubacio sva tri penala i odveo svoj tim na kako se ispostavilo nedostižnih „plus šest“ (57:63) za sedmu pobedu u nizu i ostanak na drugoj poziciji drugoligaške tabele.
U pobedničkoj ekipi prednjačili su visoki igrači. Iskusni 38-godišnji Slaviša Bogavac ostvario je dabl-dabl učinak (17 poena, 16 skokova), baš kao i njegov saigrač pod košem Nikola Antonijević (10 poena, 13 skokova). Dvocifren broj poena postigao je i Vojkan Milinčić – 15 poena, uz 5 uhvaćenih lopti.
Ivan Nedeljković bio je najefikasniji u redovima domaćeg tima sa 21 poenom, ali sa ne baš sjajnim procentima šuta, prevashodno za tri poena (4/14). Lazar Marković ubacio je 12 poena, a Nikola Kostić 11, uz 7 asistencija i isto toliko skokova.

Trener Radničkog Igor Todorović je sa mnogo emocija propratio večerašnji susret kraj klupe, pokušavajući na sve načine da svoj tim malo razdrma i spreči najgori mogući epilog. U tome ipak nije uspeo, ali je Radnički i pored loše šuterske večeri bio u igri maltene do poslednjih sekundi utakmice.

– Ovo večeras je bio pravi košarkaški spektakl. Mi nažalost nismo opravdali epitet jedne od najefikasnijih ekipa u ligi, pošto smo na svom terenu ubacili samo 60 poena. Nismo imali ni sportske sreće, neke su ključne lopte izašle iz obruča i na kraju smo izgubili. Ne mogu reći da se moji igrači nisu borili, to bi bilo isuviše grubo, ali mislim da su u ovom trenutku momci iz Aleksinca na jednom višem nivou i zaslužili su ovu pobedu. Želeo bih da se zahvalim ovoj fenomenalnoj publici i navijačima. Voleo bih da stalno dolaze u ovolikom broju, jer mislim da smo zaslužili da imamo veću podršku sa tribina. – poručio je po završetku utakmice prvi strateg kragujevačkog tima.

Radnički je prvi deo sezone u Drugoj ligi Srbije završio na osmoj poziciji sa skorom od šest pobeda i sedam poraza. S obzirom da je reč o veoma mladoj ekipi, koja kao prevashodni cilj ima opstanak u drugoligaškom društvu, može se reći da su Kragujevčani ovim rezultatom premašili očekivanja u dosadašnjem delu takmičenja.

PREMAŠILI OČEKIVANJA: Košarkaši Radničkog – Imali smo težak raspored u ovom delu sezone. Sedam utakmica odigrali smo na gostujućim terenima, a šest kod kuće. Od tih šest utakmica na svom parketu, dve smo izgubili. Moram podsetiti na činjenicu da je ovo tim koji se pravio da bi opstao u ligi, iako su možda apetiti javnosti porasli posle nekih naših dobrih rezultata. Nadam se da će drugi deo sezone biti bolji. Sledi nam kratka pauza usled novogodišnjih praznika, a nakon toga zbićemo redove i ući spremno u nastavak sezone.
Nadam se da ćemo ostvariti svoj prevashodni cilj vezan za opstanak u ligi, a ukoliko se ukaže šansa za nešto više, sportski je nadati se što boljem plasmanu.
– zaključio je Todorović.
KKK RADNIČKI – KK NAPREDAK  60:64 (16:19, 18:18, 12:16, 14:11)

KRAGUJEVAC
Hala:
„Jezero“
Gledalaca: 700
Sudije: N. Miloradović, U. Dojčinović, N. Zlatković

KKK RADNIČKI: N. Kostić 11 (7 skokova, 7 asistencija), Đ. Kostić 2, Marković 12, Rosić 4, Nedeljković 21, Stanković 2, Zindović, Nikolić, Glišović, Milosavljević 6 (11 skokova), Ilić, Todorović 2. Trener: Igor Todorović
KK NAPREDAK: Milinčić 15, Mitrović, Raičević 8 (8 asistencija), Stevanović, Petrović 3, Jeremić, Raičević 7, Ilić 4, Prokić, Antonijević 10 (13 skokova), Bogavac 17 (16 skokova). Trener: Nebojša Raičević
Takmičenje u Drugoj ligi Srbije nastavlja se 26. januara, kada će košarkaši Radničkog ugostiti ekipu Žarkova u utakmici 14. kola.
M. Pasuljević

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.