Izvor: RTS, 04.Okt.2020, 14:52

Žitelji Donje Brnjice: Ko će da garantuje bezbednost naše dece

Dve nepozante osobe su u bekstvu nakon što je jedna od njih sinoć pucala u blizini grupe srpske dece u Donjoj Brnjici kod Prištine. Policija je obavila uviđaj i na licu mesta pronašla čauru. Njeni službenici obećavaju brzo rasvetljavanje slučaja, a zabrinuti Srbi traže pojačane mere bezbednosti.
Posle pucnjave u Donjoj Brnjici, srpski žitelji Donje Brnjice zatražili su stalno prisustvo kosovske policije u blizini osnovne škole dok njihova >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << deca pohađaju nastavu.

Od policijskih zvaničnika zatražili su da pucnjavu iz vatrenog oružja u neposrednoj blizini grupe srpskih devojčica i dečaka tretiraju kao pokušaj ubistva i krivično delo.
"Narod je uplašen, brine za svoju bezbednost, za bezbednost svoje dece najviše jer su ovog puta u pitanju bila deca, a svi smo slabi na decu. Tu su se igrala, provodila svoje slobodno vreme, a sada im neko narušava taj mir", navodi Mladen Đošić, žitelj Donje Brnjice. 
Pored stalnog prisustva policije, žitelji Donje Brnjice zatražili su da u patroli budu i pripadnici međunarodnih vojnih snaga.
Obezbeđenje školskog dvorišta zatraženo je i tokom večernjih sati jer to je jedino mesto koje mladi u selu imaju za okupljanje.
"Komandir je rekao da je organizovao tri istražitelja i da će slučaj biti veoma brzo rešen, da ćemo već tokom nedelje imati prve informacije", navodi Srđan Popović, potpredsednik Srpske liste.
Pored intenziviranja rada policije na rasvetljavanju najnovijeg slučaja, inicirano je prijavljivanje svega što se u selu bude sumnjivo događalo.
"Meštani su izrazili sumnju zbog ranijih slučajeva gde je vrlo retko dolazilo do rasvetljavanja incidenata i da su vinovnici privedeni pravdi", navodi Ljubinko Karadžić, poslanik u kosovskoj skupštini.
Nije prvi put da se prema preostalim Srbima u Donjoj Brnjici ophode preko nišana.
U ovom selu su nakon sukoba 1999. godine ubijena četiri Srbina, dva su kidnapovana. Nijedan od ovih slučajeva nije rasvetljen.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Donja Brnjica: Posle pucnjave meštani traže policiju u blizini škole

Izvor: B92, 04.Okt.2020

Meštani Donje Brnjice nakon sinoćnje pucnjave traže stalno prisustvo kosovske policije u blizini osnovne škole dok njihova deca pohađaju nastavu...Od policije, kako prenosi RTS, traže i da pucnjavu iz vatrenog oružja u blizini grupe srpskih devojčica i dečaka tretiraju kao pokušaj ubistva i...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.