Izvor: RTS, 03.Okt.2020, 22:52

Pucnjava u krugu škole kod Prištine dok je u dvorištu bilo više srpske dece

Nepoznati mlađi muškarac pucao je u krugu zgrade škole u Donjoj Brnjici kod Prištine, u trenutku kada je u školskom dvorištu boravila grupa srpske dece, preneli su RTS-u preostali Srbi u tom selu. Nema povređenih.
Meštani Donje Brnjice kažu da je naoružani muškarac bio u društvu još jedne osobe.

Preneli su da su im dečaci i devojčice iz okupljene grupe rekli da su dva muškarca krenula prema njima u krugu školskog dvorišta i da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su kod jednog primetili oružje.
Kada su počeli da beže, čuli su pucanj.
Nepoznate osobe su pobegle iz kruga škole, a policija je na mesto događaja stigla nakon 45 minuta od prijave incidenta.
Među okupljenom decom nema povređenih.
Policija je u dvorištu škole pronašla čauru ispaljenog metka i otvorila istragu.
Događaj je uznemirio preostale Srbe u Donjoj Brnjici, koji su među retkima severno od Prištine prema Podujevu ostali da žive u svojim kućama i nakon sukoba 1999. godine.
Srbi u ovom selu očekuju da policija rasvetli slučaj koji je snimljen i sigurnosnim kamerama.
Đurić zahteva hitno hapšenje osoba koje su potegle vatreno oružjeDirektor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić saopštio je da zahteva hitno identifikovanje i hapšenje osoba koje su potegle vatreno oružje na srpsku decu u Donjoj Brnjici kod Prištine.
"Jedan od napadača je ispalio metak u blizini dece i doveo u opasnost ljudske živote, i prema takvima ne može i ne sme biti milosti", poručio je Đurić.
Smatra da ne može biti nikakvog opravdanja za sporost ili nereagovanje policije, jer postoje snimci napada.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pucnjava u mestu kod Prištine: Muškarac sa pištoljem prišao deci

Izvor: B92, 03.Okt.2020

Nepoznati napadač pucao je večeras iz vatrenog oružja u blizini šklole u Donjoj Brnjici kod Prištine gde su se u tom trenutku nalazila srpska deca...Kako prenosi Kosovo onlajn, napadač je ispalio jedan metak, nije bilo povređenih...Kako su za Kosovo Onlajn rekli neki od Srba iz ovog sela, do incidenta...

Nastavak na B92...

Albanac pucao u srpsku decu u Donjoj Brnjici pa ih tukao, Srbi odlučni ali im je neophodna da opstanu

Izvor: KMnovine.com, 04.Okt.2020, 08:30

Nepoznati Šiptar (Albanac ) je iz pištolja pucao na srpsku decu a onda ih tukao, sinoć oko 19:30 dok su se igrala u školskom dvorištu u selu Donja Brnjica nadomak Prištine. Na svu sreću, nema povređenih....    .Snimak događaja sa sigornosne kamere.    ... ...Kao...

Nastavak na KMnovine.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.