Donja Brnjica: Posle pucnjave meštani traže policiju u blizini škole

Izvor: B92, 04.Okt.2020, 15:11

Donja Brnjica: Posle pucnjave meštani traže policiju u blizini škole

Meštani Donje Brnjice nakon sinoćnje pucnjave traže stalno prisustvo kosovske policije u blizini osnovne škole dok njihova deca pohađaju nastavu.

Od policije, kako prenosi RTS, traže i da pucnjavu iz vatrenog oružja u blizini grupe srpskih devojčica i dečaka tretiraju kao pokušaj ubistva i krivično delo.

"Narod je uplašen, brine za svoju bezbednost, za bezbednost svoje dece najviše jer su ovog puta u pitanju bila deca, a svi smo slabi na decu. Tu su se igrala, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << provodila svoje slobodno vreme, a sada im neko narušava taj mir", navodi Mladen Đošić, stanovnik Donje Brnjice.

Meštani traže i da u patroli budu i pripadnici međunarodnih vojnih snaga.

"Komandir je rekao da je organizovao tri istražitelja i da će slučaj biti veoma brzo rešen, da ćemo već tokom nedelje imati prve informacije", navodi Srđan Popović, potpredsednik Srpske liste.

"Meštani su izrazili sumnju zbog ranijih slučajeva gde je vrlo retko dolazilo do rasvetljavanja incidenata i da su vinovnici privedeni pravdi", navodi Ljubinko Karadžić, poslanik u kosovskoj skupštini.

Nepoznati napadač pucao je sinoć iz vatrenog oružja u blizini šklole u Donjoj Brnjici kod Prištine gde su se u tom trenutku nalazila srpska deca
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.