Albanac pucao u srpsku decu u Donjoj Brnjici pa ih tukao, Srbi odlučni ali im je neophodna da opstanu

Izvor: KMnovine.com, 04.Okt.2020, 08:30

Albanac pucao u srpsku decu u Donjoj Brnjici pa ih tukao, Srbi odlučni ali im je neophodna da opstanu

Nepoznati Šiptar (Albanac ) je iz pištolja pucao na srpsku decu a onda ih tukao, sinoć oko 19:30 dok su se igrala u školskom dvorištu u selu Donja Brnjica nadomak Prištine. Na svu sreću, nema povređenih.


   
Snimak događaja sa sigornosne kamere
   
>> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << />




Kao i svako veče, deca su se družila u školskom dvorištu. A onda, iznenada, u njih je uperen pištolj.

„Među decom se nalazila i moja ćerka Katarina i ona me u 19:45 zvala i rekla, tata mi smo napadnuti, dođi po nas. Bili su uplašeni, srećom kod naših kumova su se sakrili. Pričali su da su ih pojurili i da su čuli pucanj“, priča uznemiren, sa suzama u očima Siniša Vitković, tvrdeći da ni sam nije bezbedan, a kamoli njegove tri kćerke.

Na snimku sigurnosnih kamera se jasno vidi kako jedan od napadača vadi pištolj, zatim ga repetira, a onda počinje da šutira jednu od devojčica. A da nije u pitanju dečija igra, dokaz je pronađena čaura od bojeve municije.

   
Foto: A. Ćup / Gračanica onlajn
   



Strah, uznemirenost, razočaranje i bes, pomešana su osećanja meštana Donje Brnjice.
„Nije ovo večeras prvi put. Ovo se već nekoliko puta dešava, da su napadana naša deca. Pre tri noći se desio isto ovakav slučaj, samo na sreću nije pucano. I večeras imamo sreću, pucano je, a hvala Bogu sve je prošlo kako treba. Moglo je proći još gore. Mi molimo i KFOR i policiju i UNMIK i naše predstavnike, da u što kraćem roku sednu za sto, da pričaju jer mi odavde nemamo gde, nemao gde i mi večeras se odavde ne pomeramo“, naveo je Zlatko Miladinović i dodao.
„Ovo je situaciju gde treba da se stane na kraj ovome. Iza ovoga stoji neko, ovo nije prvi put, pre tri noći sličan slučaj, samo što imamo sreću da se sve završilo kako treba“

I drugi se slično osećaju.
„Ne nadamo se ničemu. Dvadeset godina živimo gde živimo, ljudi se iseljavaju, mi ovde živimo, nas koliko nas je ostalo i borimo se da opstanemo na ovom prostoru, a snimak će da protumače, kao bilo je neko dete maloletno i zataškaće se kao što se zataškalo i Staro Gracko i sve drugo šta se desilo do sada na Kosovu“, ogorčeno objašnjava nepoverenje u policiju Mladen Đošić.

Nedavno je gotovo šizofreno proslavljan sporazum potpisan u Vašingtonu i to - kao nešto što je "donelo mir", a u stvarnosti se svakodnevno suočavamo sa sve češćim i ozbiljnijim zločinima protiv Srba. Slavlje nije organizovano zato što je neko verovao u taj sporazum, tek u slavlju nisu učestvovali Srbi sa Kosova i Metohije koje odavno niko ništa i ne pita, već dobro plaćeni poslušnici Vučićevog režima koji imaju stalni zadatak da promovišu politiku Vlade iz Beograda ma kakva ona bila.
Danas su to pripadnici "Srpske liste", pro-separatistički orijentisane stranke koju je osnovao Aleksandar Vučić. Stranka je i registrovana po sisitemu tzv "republike Kosovo" sa ciljem da pruži legitimitet separatistističkim težnjama albansko-američkog otimanja Kosova i Metohije. Zato kada slave, uvek slave isključivo uspeh postignut za račun šiptarskih separatista!

Sada ne znaju kako da opravdaju takvo svoje javno ponašanje.

Da bi sakrio pogubnu politiku Vođe, u Donju Brnjicu je došao i predsednik "opštine" Gračanica po sistemu kosovskih separatista, Srđan Popović, kako bi glumio brigu za srpski narod, narod koji za račun vlasti iz Beograda predaje, prodaje i izdaje kao i uostalom, svi iz njegove i drugih stranaka u okviru separatistčkog sisitema.


   
Deca i narod  u Donjoj Brnjici okupljena oko mesta zločina: Foto: A. Ćup / Gračanica onlajn
   

On je ponovio već ustaljenu frazu da će tražiti da se poveća prisustvo vojnika KFOR-a i policije, one policije koja je otvoreno kaže da je takvi događaji ne zanimaju.

„Mi kao predstavnici Srba, uvek ćemo biti uz svoj narod i nećemo dopustiti da se ovakve stvari dešavaju. Sigurno će sutra da bude zakazan sastanaka meštana sa predstavnicima policije i KFOR-a, moraće da se pojačaju patrole pogotovu u ovim mestima. Gorak ukus u ustima je kada čujete da je napad izvršen na decu. Decu ne smeju da diraju i to je nešto protiv čega ćemo se svi pobuniti i to oni mora da shvate“, zaključio je Popović.

Podsetićemo da pripadnike "Srpske liste" niko nikada nije izabrao te da oni i nemaju legitmitet da se nazivaju "predstavnicima naroda". Oni su dovedeni na ova mesta kako bi bili neutralizovani oni političari koji su izabrani na izborima koje je raspisala Skupština Srbije a birao ih srpski narod i građani lojalni Srbiji jer su zastupali nacionlne interese naroda i države Srbije. Nakon njihovog nezakonitog svrgavanja srpski izbori za lokalnu vlast više nikada nisu održani ni raspisani a "Srpska lista" učestvuje isključivo na albanskim kvazi-izborima nakon kojih polažu zakletvu po "ustavu" i "zakonima" takozvane "republike Kosovo". Tako da kada kažu za sebe da su predstavnici naroda, to isključivo može da se odnosi na albanski narod na Kosovu i Metohiji.

Dokaz za to upravo leži u činjenici da se od trenutka njihovog nametanja na vlast, zločini nad Srbima umnožavaju i postaju sve ozbiljniji!



Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram



PROČITAJTE JOŠ:  Albanci pokušali da kidnapuju srpskog dečaka, a mediji da to sakriju Pokušaj otmice dečaka u Plemetini samo je jedan u nizu napada na Srbe ovog kraja. Mediji na srpskom to mahom pokušali da prikriju. Tzv "Kosovsku policiju" nije zanimala izjava o događaju, potvrdio za KM Novine dečakov otac Predrag Vuksanović.


PROČITAJTE JOŠ:  Novi napad na povratnike u Ljuboždi! (FOTO) Za nepunih nedelju dana ovo je drugi napad na Srbe u selu Ljubožda a već dvadeset i neki od zabeleženih od februara meseca. Napad je averovatnije počinjen sinoć a Srbi iz Ljubožde su jutros uočili da je polomlje prozor na kući jednog od povratnika u ovom selu.


PROČITAJTE JOŠ:  Nema mira za Srbe u Berkovu, povratniku gori kuća (FOTO) U povratničkom selu Berkovo kod Kline u plamenu je kuća povratnika Žarka Vučkovića, javljaju mediji. Žarku Vučkoviću je kuća sagrađena prošle godine ali će je ovaj napad ozbino oštetiti. Požar je nastao unutra i primećen je tako što je dim izbijao iz kuće kroz razbijene prozore.



KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2020 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Posle pucnjave u Donjoj Brnjici, Srbi traže zaštitu policije i Kfora

Izvor: RTS, 04.Okt.2020

Srbi iz multietničkog sela Donja Brnjica nadomak Prištine poručili su, nakon incidenta u ovom selu kada je nepoznata osoba pucala iz vatrenog oružja u blizini dece, da su zabrinuti i da traže zaštitu od policije i Kfora. . Policija je do kasno noćas obaviljala uviđaj,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.