Posle pucnjave u Donjoj Brnjici, Srbi traže zaštitu policije i Kfora

Srbi iz multietničkog sela Donja Brnjica nadomak Prištine poručili su, nakon incidenta u ovom selu kada je nepoznata osoba pucala iz vatrenog oružja u blizini dece, da su zabrinuti i da traže zaštitu od policije i Kfora.

Policija je do kasno noćas obaviljala uviđaj, pronađenu čauru odnela, a za osobama koje su pucale se traga

Noć je protekla mirno, ali uz zabrinute Srbe koji nakon sukoba žive u donjoj Brnjici.

"Narod je uplašen, brine za svoju bezbednost i bezbednost dece. Svi su osetljivi na decu. Tu su se igrala, tu provode svoje vreme. U ovom trenutku očekujemo da nam neko garantuje bezbednost, najviše zbog dece", izjavio je jedan od meštana.

Trebalo bi da počne sasganak žitelja Donje Brnjice sa predstavnicima Kfora i Policije.

Tražiće punu bezbednost, jer ovo nije prvi put da se ovakav incident dešava u tom mestu.

U tom selu su nakon sukoba 1999. godine ubijena četiri Srbina, dva su kidnapovana.

Zlatko Miladinović rekao je novinarima da su se okupili u centru sela nakon incidenta, da su zabrinuti pre svega za njihovu decu i imovinu.

"Ovo je situaciju gde treba da se stane na kraj ovome. Iza ovoga stoji neko, ovo nije prvi put, pre tri noći sličan slučaj, samo što imamo sreću da se sve završilo kako treba", rekao je Miladinović.

Apelovao je na Kfor, policiju i predstavnike Srba da sednu za stolom i pričaju ističući da ovdašnji Srbi odavde nemaju gde.

"Molimo Kfor, Unmik policiju i naše predstavnike da u što kraćem roku sednu za sto, razgovaraju, mi odavde ne idemo", poručio je Miladinović.

Mladen Đošić iz Donje Brnjice rekao je da se incident dogodio oko 19.30 časova i da su videli decu kako beže, nakon čega su se okupili oko crkve i roditelji i deca odakle su pozvali policiju.

"U strahu smo kako će biti dalje. To se dogodilo u školskom dvorištu, uperili su pištolj, opalili su metak, našli su čauru. Ono što je najvažnije je bezbednost dece. Uplašeni smo svi, najgore što može da nam se desi da moramo organizovati straže kako bni čuvali decu i imanja zbog bezbednosti", rekao je Đošić.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво