Zapaljena srpska škola kod Lipljana na Kosovu!

Izvor: Mondo, 25.Jul.2017, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zapaljena srpska škola kod Lipljana na Kosovu!

Nepoznata osoba podmetnula je požar u Osnovnoj školi "Braća Aksić" u selu Rabovce u opštini Lipljan, a potpuno uništenje objekta sprečili su vatrogasci i meštani.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Bratislav Đedović, direktor ove škole čije je sedište u Lipljanu, rekao je da je odeljenje u Rabovcu više puta bilo meta napada jer neko ima nameru da zatvori odeljenje, s obzirom da u njemu nastavu na srpskom jeziku pohađa desetak učenika, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << "Sputnjik".

U Rabovcu živi 50 Srba i nekoliko stotina Albanaca.

Osnovna škola "Braća Aksić" nalazi se u centru Lipljana, a područno odeljenje, osim u Rabovcu, ima u Starom Grackom, u kojem je 1999. godine na njivi ubijeno 14 žetelaca.

Staro Gracko: Dan kada je zemlja natopljena krvlju
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Zapaljena srpska škola u opštini Lipljan: Neko hoće da zatvori odeljenje od desetak učenika?

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jul.2017

U Rabovcu živi 50 Srba i nekoliko stotina Albanaca..Nepoznata lica podmetnula su požar u područnom odeljenju Osnovne škole „Braća Aksić“ u selu Rabovce u opštini Lipljan na Kosovu i Metohiji, a potpuno uništenje objekta sprečili su vatrogasci i meštani...Bratislav Đedović, direktor...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.