ZA DIJALOG UVEK POTREBNO DVOJE Orlić pred sednicu: Svim strankama ispunjene želje!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Avg.2022, 10:16

"ZA DIJALOG UVEK POTREBNO DVOJE" Orlić pred sednicu: Svim strankama ispunjene želje!

Kandidat za predsednika Skupštine Srbije Vladimir Orlić, izjavio je danas, pred konstitutivnu sednicu parlamenta, da je za dijalog uvek potrebna volja dve strane, a da su svim parlamentarnim strankama ispunjene želje

Orlić je RTS-u rekao da su prilike u kojem će novi saziv Skupštine Srbije raditi, sve samo ne lake, pogotovo kada se pogledaju dešavanja u svetu, a posebno na Kosovu i Metohiji, ali da će parlamentarna većina snažno zastupati politiku mira i stabilnosti i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ekonomskog razvoja.

Što se rada budućeg parlamenta tiče, Orlić je naglasio da je za dijalog u skupštini uvek potrebna volja dve strane i da u većini koja zastupaju politiku predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kako je rekao, nikada nije bilo sporno da postoji volja za dijalogom.

- Mislim da smo to u mnogo prilika pokazali, na prvom mestu predsednik Srbije - poručuje Orlić.

On smatra da su predstavnici buduće parlamentarne većine ponudili opoziciji rukovodeća mesta u Skupštini Srbiji "kao što im niko nikada ponudio nije".

Tvrdi da su apsolutno sve želje svima ispunjene i da će potpredsednike imati i oni koji su to želeli, ali nisu mislili da je realno.

- Biće sedam potpredsednika u ovom sazivu, upravo zato da bi i oni dobili priliku. Dobiće pet odbora, kao nikada niko. Dobili su i tretman i priliku i više nego fer odnos. To je suštinsko opredeljenje sa naše strane - poručio je Orlić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.