Vulin: Ne može Grenel, već samo narodi mogu da reše Kosovo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Feb.2020, 09:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Ne može Grenel, već samo narodi mogu da reše Kosovo

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio da Ričard Grenel, specijalni izaslanik američkog predsednika za pregovore Beograda i Prištine, neće moći da reši problem Kosova, navodeći da to samo mogu da urade Srbi i Albanci.

"Ne može ni on ni niko drugi. To može da reši srpski narod i mogu da ga reše Šiptari. To mogu samo narodi", rekao je Vulin za "Srpski telegraf".

On dodaje da SAD hoće da pokažu da su sposobnije od EU i da mogu da reše probleme koje ne može >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << EU, za šta je, kako kaže, u prvom redu kriva EU.

"Briselski sporazum, koji je potpisan pod pokroviteljstvom EU, nije poštovan i za to niko nije kriv, niko nije odgovoran. Posle toga teško je imati kredibilitet uspešnog pregovarača", kaže srpski ministar.

Dopuštajući Albancima da nekažnjeno krše sporazum koji su potpisali, EU je, kako navodi, izgubila autoritet i uticaj, a Amerikanci sada koriste taj prostor.

"Šiptari cene samo moć, zato se tako prezrivo i sa nepoštovanjem odnose prema EU. Nisu ih kaznili i sada im to vraćaju", dodao je Vulin.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.