Vučić razgovarao sa Šoleom

Izvor: B92, 17.Maj.2023, 18:36

Vučić razgovarao sa Šoleom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa specijalnim savetnikom u američkom Stejt Departmentu Derekom Šoleom.

Oni su razgovarali o bilateralnoj saradnji, Kosovu i Metohiji i situaciji u regionu.

Vučić i Šole su konstatovali da se srpsko-američki odnosi razvijaju u dobrom smeru, posebno u domenu ekonomske saradnje, o čemu svedoči i rast trgovinske razmene, saopštila je služba za saradnju s medijima predsednika Republike.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Predsednik je američkom diplomati ukazao na to da je upravo danas uspostavljena avionska linija Er Srbije između Beograda i Čikaga, čime će dodatno ojačati srpsko-američke veze.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o situaciji na Kosovu i Metohiji. Šole je rekao da je neophodno da se izbegnu provokacije i sukobi, kao i da je važno nastaviti rad na normalizaciji, dajući podršku Briselskom dijalogu.

Predsednik Vučić je istakao da Srbija ostaje privržena politici mira i saradnje u regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić razgovarao telefonom sa Šoleom: Srbija ostaje privržena politici mira i saradnje u regionu

Izvor: 24sedam.rs, 17.Maj.2023

Vučić i Šole su konstatovali da se srpsko-američki odnosi razvijaju u dobrom smeru

Nastavak na 24sedam.rs...

Derek Šole u razgovoru sa Vučićem: neophodno izbeći provokacije i sukobe na Kosovu

Izvor: Danas, 17.Maj.2023

Specijalni savetnik u američkom Stejt Departmentu Derek Šole danas je, u telefonskom razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, podržao briselski dijalog Beograda i Prištine i rekao da je neophodno izbeći provokacije i sukobe na Kosovu i da je važno nastaviti rad na normalizaciji odnosa,...

Nastavak na Danas...

Vučić razgovarao telefonom sa Derekom Šoleom

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 17.Maj.2023

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa specijalnim savetnikom u američkom Stejt Departmentu Derekom Šoleom o bilateralnoj saradnji, Kosovu i Metohiji i situaciji u regionu. Vučić i Šole su konstatovali da se srpsko-američki odnosi razvijaju u dobrom smeru,...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

"NEOPHODNO JE DA SE IZBEGNU SUKOBI" Vučić i Šole razgovarali telefonom, EVO koje su teme bile u fokusu

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Maj.2023

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa specijalnim predstavnikom SAD Derekom Šoleom...Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa specijalnim savetnikom u američkom Stejt Departmentu Derekom Šoleom o bilateralnoj saradnji, Kosovu i Metohiji i situaciji u regionu...Vučić...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.